Roland Garros

Rafael Nadal, campion la Roland Garros pentru a 9-a oara in cariera

Rafael Nadal a castigat, duminica, pentru a 9-a oara in cariera turneul de la Roland Garros dupa o victorie in patru seturi obtinuta in fata sarbului Novak Djokovic.

Nadal a pierdut primul set, cu 6-3, dar s-a redresat in extremis in setul al doilea cu un 7-5 pe muchie de cutit. Spaniolul s-a impus si in urmatoarele doua manse, cu 6-2, 6-4, aparandu-si titlul la Roland Garros.

Djokovic a acuzat probleme stomacale, ceea ce l-a impidicat sa joace la capacitate maxima.

Djokovic ramane fara titlu la Roland Garros, unde a pierdut a doua finala in fata lui Nadal dupa cea din 2012. Sarbul a fost foarte aproape de 2-0 la seturi in finala din acest an, dar in cele din urma Nadal a pus stapanire pe joc cu inteligenta si a condus meciul in directia dorita.

Nadal are o singura infrangere pe zgura de la Paris, in 2009, cand a fost scos de suedezul Robin Soderling.

"Fiecare moment este dificil. Am luptat foarte mult si intotdeauna meciurile cu Djokovic sunt provocatoare. Am avut sansa sa-l inving astazi. Eram la limita dupa ce ultimele dati pierdusem cu el. Ar fi meritat sa castige acest turneu", a declarat Nadal la interviul acordat imediat dupa meci.

"Pentru mine este nemaipomenit. Am pierdut finala in Australia si mi-am dorit foarte tare sa revin si sa castig acest titlu. Tenisul imi da inapoi ce s-a intamplat in Australia", a adaugat Nadal.

Campionul spaniol a ajuns la 14 titluri de Mare Slem si se apropie la trei lungimi de recordul lui Roger Federer de 17 titluri majore. Nadal l-a egalat cu aceasta ocazie pe americanul Pete Sampras.



Rafael Nadal, campion la Roland Garros pentru a 9-a oara in cariera