Roland Garros

Sharapova merge in semifinale la Roland Garros dupa un meci greu de care poate profita Halep

Maria Sharapova s-a calificat cu emotii in semifinalele turneului de la Roland Garros, dupa un sfert de finala castigat in fata Garbinei Muguruza (Spania) in care a fost condusa cu un set. Sharapova a jucat astfel o optimie de finala dificila, lunga, dupa un meci in 16-imi la fel de greu contra lui Stosur. Acest lucru inseamna ca in eventualitatea unei finale cu Simona Halep jucatoarea noastra ar putea avea un avantaj din punct de vedere fizic in fata experimentatei rusoaice.

Sharapova a revenit dupa pierderea primului set cu Muguruza si s-a impus cu 1-6, 7-6, 6-1. Spanioloaica a inceput un forta si a aratat un prim set imperial, o dovada ca eliminarea Serenei Williams nu a fost o intamplare.

Muguruza a inceput mai bine si a luat primul set, cu 6-1, pe fondul unui joc al Mariei Sarapova presarat de greseli, dar multe erori fortate de loviturile puternice si bine plasate ale adversarei.

Rusoaica a cedat relativ repede primul set pentru a se concentra pe urmatoarele doua. Nu a fost insa usor pentru Sarapova si Muguruza a tinut in lupta nervilor din setul al doilea.

Abia in prelungiri fosta lidera mondiala a reusit break-ul si a trimis meciul in prelungiri, cu 7-5. Experienta vulpoaicei Sharapova si-a spus cuvantul.

Muguruza a cedat fizic in al treilea set si nu a reusit sa obtina decat un game in fata unei Maria Sarapova care nu a facut decat sa profite de slabiciunile adversarei.

Sarapova o va intalni in semifinale pe Eugenie Bouchard, 20 ani, din Canada, jucatoare care a eliminat-o pe Carla Suarez Navarro din Spania, cu 7-6, 2-6, 7-5.

Pentru Bouchard este prima semifinala din cariera la Roland Garros si a doua consecutiva intr-un turneu de Mare Slem.

Vedeti mai jos cele mai importante momente ale meciului:

17:18 Sarapova se impune cu un nou break si ajunge in semifinale.

17:11 Inca un break pentru Sarapova si meciul pare jucat la 4-1 in decisiv pentru rusoaica. Muguruza pare ca cedat fizic. Nu mai are aceeasi prospetime in miscarea pe teren.

17:05 Un game de peste 11 minute castigat de Sarapova, dupa ce rusoaica a salvat cinci mingi de break (1-3).

16:53 Sarapova rupe echilibrul in decisiv si preia conducerea cu break (1-2).

16:36 Muguruza trimite in fileu dupa un schimb prelungit si setul al doilea ii revine Mariei Sarapova. Avem decisiv.

16:28 Sarapova obtine break-ul si va servi pentru egalitate la seturi (5-6).

16:08 Sarapova comite doua duble greseli consecutive si Muguruza face break-ul (3-3).

15:51 Doua duble comise de Muguruza in acelasi game si Sarapova obtine break-ul preluand in premiera conducerea (1-2).

15:44 Muguruza isi adjudeca game-ul inaugural al setului secund. Lovitura castigatoare cu reverul in lung de linie.

15:39 Sarapova cedeaza primul set dupa 27 de minute. Muguruza a reusit un nou break, dar in mod evident rusoaica a schimbat tactica din mers si ramane sa se concentreze pe urmatoarele seturi. De aici inainte vom vedea cu siguranta un alt meci, o alta Sarapova. Sau poate Muguruza chiar va face surpriza.

15:36 Un singur game o mai desparte pe Muguruza de castigarea primului set (5-1). Sarapova da insa semne de revenire, reusind cateva lovituri foarte bune. Procentajul erorilor nefortate ramane insa ridicat pentru rusoaica.

15:47 Muguruza se duce la 4-0, dar sa nu ne lasam inselati de acest scor. Am mai vazut meciul acesta in finala de la Madrid, cand in primul set Sarapova nu a miscat in fata Simonei Halep.

15:22 Sarapova serveste primul as al meciului, dar imediat dupa comite o dubla greseala si Muguruza face al doilea break (3-0).

15:20 Alte trei mingi de break pentru Muguruza. Pe undeva acest inceput de meci seamana cu primul set al finalei de la Madrid dintre Halep si Sarapova.

15:18 Inceput foarte agresiv din partea ibericei. Acesta face break in primul game al intalnirii si joaca totul pe cartea ofensivei.



Sharapova merge in semifinale la Roland Garros dupa un meci greu de care poate profita Halep