Roland Garros

Krejcikova, noua campioana de la Roland Garros

Sursă foto: https://twitter.com/rolandgarros/

In urma cu doua saptamani Barbora Krejcikova nu avea nici un titlu in palmares la simplu. Acum are doua dintre care unul de Mare Slem obtinut pe zgura de la Roland Garros.

Jucatoarea din Cehia in varsta de 25 de ani a invins-o in finala pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, cu 6-1, 2-6, 7-5.

Un duel intre doua jucatoare aflate in premiera intr-o finala de Mare Slem.

Krejcikova devine doar a treia jucatoare care castiga Roland Garros fara sa fi fost cotata printre favorite la debutul turneului.

Prima a fost letona Jelena Ostapenko dupa finala castigata contra Simonei Halep in 2017, iar a doua poloneza Iga Swiatek, campioana din 2020.

Fosta numarul unu mondial la dublu, Krejcikova obtine titlul la Roland Garros dupa doar a cincea ei prezenta pe tabloul de simplu la un turneu de Mare Slem.

Este al saselea an consecutiv cand campioana de la Roland Garros se afla la primul titlu major, o serie inceputa de Garbine Muguruza (2016) si continuata de Jelena Ostapenko (2017), Simona Halep (2018), Ashleigh Barty (2019) si Iga Swiatek (2020).

Pavlyuchenkova, favorita 31, rateaza sansa de a-si trece in palmares primul titlu major, dupa ce a castigat doua turnee de Mare Slem in perioada junioratului.

In plus, Krejcikova are sansa de a deveni prima jucatoare de la Mary Pierce in 2000 care castiga titlul la simplu si dublu in turneul de la Roland Garros.

Finala de dublu programata duminica le aduce fata in fata pe Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova (ambele din Cehia) si pe Bethanie Mattek-Sands / Iga Swiatek (SUA/Polonia).



Krejcikova, noua campioana de la Roland Garros