Roland Garros

Ion Tiriac ii critica pe organizatorii de la Roland Garros

Patron al turneului de la Madrid, unde a construit nu mai putin de trei terenuri cu acoperisuri retractabile, Ion Tiriac a comentat in termeni critici situatia din acest an de la Roland Garros.

Ploaia a bulversat desfasurarea meciurilor Grand Slam-ului din capitala Frantei, iar mai multi jucatori, printre care si Simona Halep, s-au plans de conditiile meteo improprii jocului de tenis.

Ion Tiriac subliniaza inca o data necesitatea ca turneul de la Roland Garros sa aiba cel putin un teren cu acoperis retractabil.

In acest moment, turneul de Mare Slem din capitala Frantei este singurul dintre concursurile majore din tenis care nu are un asemenea teren acoperit.

''Timp de 20 ani le-am spus ca trebuie sa aiba un teren acoperit. La Madrid, am fost ascultat si acolo avem ceea ce restul lumii nu are. Parisul incaseaza 400 milioane euro pentru acest turneu, iar deficitul pentru zilele cu ploaie va fi de circa 100 milioane euro, din publicitate, televiziune. Ce vor spune organizatorii televiziunilor din 210 tari. Ca ploua? Vor rade in hohote'', a declarat Tiriac pentru presa din Spania.

Pentru prima data dupa 16 ani, luni au fost anulate toate meciurile de la Roland Garros din cauza ploii. Marti s-a jucat in reprize scurte spre nemultumirea jucatorilor, iar printre victimele vremii capricioase s-a numarat si Simona Halep.

Aceasta o conducea pe Samantha Stosur cu 5-3 la intreruperea meciului din cauza ploii, pentru ca la reluare, dupa doua zile, sa fie dominata si invinsa categoric, cu 7-6 (0), 6-3.



Ion Tiriac ii critica pe organizatorii de la Roland Garros