Roland Garros

Ilie Nastase, ridicat in slavi si doborat de americani inainte de Roland Garros: "Un Tom Sawyer romanesc". Imagini rare cu Nasty la Openul Frantei

O publicatie americana de tenis scrie despre Roland Garros-ul din acest an si il aduce in discutie pe Ilie Nastase. Americanii mai publica si un clip video, in care Nastase apare la Roland Garros in 1982, intr-un meci demonstrativ, iar la finalul unui game isi da pantalonii jos.

Jurnalistii americani sunde de parere ca Ilie Nastase a fost cel mai mare jucator din istoria Roland Garros, insa in acelasi timp nu te puteai baza ca poate castiga un meci de tenis.

"Cel mai bun jucator de la Openul Francez ramane probabil si acum Ilie Nastase, care a avut cel mai artistic joc si cea mai ostentativa personalitate (dar nu mereu atragatoare) pe care tenisul a vazut-o vreodata. Insa, oricat de mult il iubesc pe Ilie, care este un fel de Tom Sawyer romanesc, el a avut numeroase lipsuri si pur si simplu nu puteai avea incredere in el ca va castiga un meci de tenis", afirma americanii.

Acestia publica si un clip video din 1982 de la Roland Garros in care Ilie Nastase "apare in postura de star rock". Imaginile incep la minutul 2:20 si sfarsesc cu Ilie Nastase dandu-si pantalonii jos pe arena la capatul unui game. Imaginile cu Nastase continua si la 4:56, cand bea isi desface la frigiderul de pe teren un Pepsi si spune: "Eu obosit? Nu, el e obosit".

Tiriac apare si el la 7:30 comentand un meci, in tribune, la Roland Garros.



Ilie Nastase, ridicat in slavi si doborat de americani inainte de Roland Garros: "Un Tom Sawyer romanesc". Imagini rare cu Nasty la Openul Frantei