Roland Garros

Horia Tecau l-a invins pe Florin Mergea si ajunge in sferturi la Roland Garros

Intr-o zi de duminica marcata de ploaia care a cazut in reprize peste Paris, Horia Tecau si Jean Julien Rojer au obtinut calificarea in sferturile de finala ale turneului masculin de dublu de la Roland Garros.

Tecau si Rojer au invins perechea formata din Florin Mergea si Rohan Bopanna (India), cu 6-3, 6-7 (7), 6-3.

Meciul a avut o intindere de doua ore si un minut, fiind o durata peste medie pentru un meci de dublu disputat dupa sistemul cel mai bun din trei seturi.

Aceasta a fost a patra intalnire intre Tecau si Mergea, pana acum de fiecare data impunandu-se Tecau, jucatorul mai bine clasat in ierarhia ATP de dublu.

Pentru un loc in semifinalele turneului de la Roland Garros, Tecau si Rojer vor intalni perechea formata din Vasek Pospisil (Canada)/Jack Sock (SUA). Acestia au trecut de francezii Pierre-Hugues Herbert si Nicolas Mahut, cu 7-6, 7-6.

Calificarea in sferturi le aduce lui Tecau si Rojer un cec in valoare totala de 61.000 de euro si 360 de puncte in clasamentul mondial.

In alta ordine de idei, Mergea a ratat calificarea in sferturile competitiei de dublu mixt. Impreuna cu Michaela Kraijcek, Mergea a pierdut in fata cuplului format din Marcin Matkowski (Polonia)/Lucie Hradecka (Cehia), cu 4-6, 7-6 (6), 10-6.



Horia Tecau l-a invins pe Florin Mergea si ajunge in sferturi la Roland Garros