Roland Garros

Halep are presa internationala la picioare dupa calificarea in finala

Simona Halep este prima jucatoare din Romania care va juca o finala de Mare Slem dupa 34 de ani, iar presa internationala este uluita de performanta tinerei noastre jucatoare.

Agentia France Press (AFP) scrie intr-un material amplu despre ascensiunea Simonei Halep din ultimul an si numeste aceasta creste ca fiind “coplesitoare”.

"Tanara romanca Simona Halep, numarul 4 mondial, a dominat-o pe germanca Andrea Petkovici in doua seturi si s-a calificat in finala la Roland Garros, prima sa finala de Grand Slam. Coplesitoare pana acum, Halep, 22 de ani, nu a pierdut niciun set in sase meciuri. Nu a fost nicio clipa ingrijorata cu adevarat, poate doar in al doilea set al meciului cu Petkovici", scrie AFP.

Despre calificarea Simonei Halep in finala feminina de la Roland Garros a scris si site-ul oficial al competitiei, care remarca extraordinara pozitionare la minge a jucatoarei noastre.

“Romanca, numarul 4 mondial, se simte bine pe orice suprafata, ceea ce se vede si din faptul ca a castigat sase titluri pe trei suprafete diferite anul trecut, iar zgura nu are niciun secret pentru ea. Simona Halep, care s-a impus aici la junioare in 2008, stapaneste geometria terenului ca nimeni altcineva. Ea stapaneste si arta deplasarii si are o lovitura excelenta. Rezultatul: 4-1 in 15 minute", a notat rolandgarros.com 

“A reusit! Singura jucatoare din Top 5 care a trecut cu bine de o prima saptamana plina de surprize, Simona Halep, s-a calificat pentru prima data intr-o finala de Grand Slam. In primul set, Halep a aratat regularitate si siguranta, pe scurt increderea unei jucatoare aproape invincibila de un an (68 de victorii - 17 infrangeri de la editia 2013 a turneului de la Roland Garros, cand era doar locul 64 mondial). Sambata, ea o va infrunta pe Maria Sarapova, intr-o revansa a recentei finale de la Madrid, castigata de sportiva rusa. Insa cine stie? Simona Halep ar putea sa surprinda din nou...", mai mentioneaza site-ul competitiei.

Prestigiosul cotidian francez L'Equipe noteaza ca “Halep nu este cea mai impresionanta jucatoare din punct de vedere fizic”, dar ca a facut tot ce trebuia pentru a castiga semifinala cu Andrea Petkovic.

"Simona Halep nu are cea mai puternica lovitura. Simona Halep nu are cea mai buna mana din circuit. Simona Halep nu este cea mai impresionanta din punct de vedere fizic. Dar Simona Halep a facut totul corect. In ciuda inaltimii sale, 1,68 metri, ea poate lovi bine. Are picioare foarte dinamice, acopera terenul perfect. Si cel mai important, ea profita la perfectiune de greselile adversarelor. Chiar daca a avut suisuri si coborasuri, ea nu si-a schimbat strategia: tot timpul a trimis mingea inapoi, a profitat de cea mai mica ocazie, in special cu lovituri de dreapta si cautand unghiuri. Simona nu a fost cea mai stralucitoare pe teren, dar succesul este asigurat. Sambata va juca prima sa finala impotriva Mariei Sarapova. O incercare de a o egala pe Virginia Ruzici, managerul sau, campioana in 1978", scriu si cei de la L'Equipe.



Halep are presa internationala la picioare dupa calificarea in finala