Roland Garros

Djokovic contra Wawrinka in finala de la Roland Garros

Jucatorii Novak Djokovic si Stan Wawrinka se infrunta, duminica de la ora 16:00, in finala turneului de Mare Slem de la Roland Garros, al doilea concurs major al anului.

Djokovic, numarul unu mondial, porneste cu prima sansa la victorie in fata unui jucator in fata caruia s-a impus de 17 ori in cele 20 de intalniri directe.

Ultima confruntare a celor doi a avut loc in semifinale la Australian Open in acest an, cand Djokovic s-a impus in cinci seturi, cu 6-0 in decisiv.

A fost meciul revansei pentru Djokovic pentru infrangerea din sferturile de finala ale editiei 2014. Atunci Wawrinka castiga de asemenea in decisiv, cu un 9-7 extrem de disputat. Elvetianul ajungea in finala pe care avea sa o si castige.

Intre cele doua dispute de la Melbourne a mai existat o intalnire la Turneul Campionilor in faza grupelor, unde Djokovic i-a administrat un alt 6-0 lui Wawrinka.

Djokovic se afla in cautarea celui de-al 9-lea titlu de Mare Slem din cariera si primul pe zgura de la Roland Garros, unde a mai disputat pana acum doua finale, ambele pierdute, in 2012 si 2014.

Pana la finala din acest an Wawrinka avea drept rezultat etalon la Roland Garros un sfert de finala disputat in 2013.



Djokovic contra Wawrinka in finala de la Roland Garros