Roland Garros

Djokovic, Alcaraz și Tsitsipas avansează în optimile de finală la Roland Garros. Toți trei sunt pe aceeași jumătate de tablou și doar unul va ajunge în finală

Novak Djokovic, Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas au avansat fără probleme în optimile de finală.

Novak Djokovic a declarat că „nu am timp să enumăr toate accidentările” pe care le-a depășit în meciul dificil contra spaniolului Alejandro Davidovich Fokina. Sârbul a învins cu  7-6 (7-4) 7-6 (7-5) 6-2, primele două seturi fiind la limită. Djokovic a trebuit să se întrebuințeze la maximum, să nu greșească și să trimită lovituri foarte bune pentru a-l îngenunchea pe spaniolul care chiar a crezut că poate câștiga.

Favoritul numărul 1, spaniolul Carlos Alcaraz, a trecut cu 6-1 6-4 6-2 de favoritul numărul 26, Denis Shapovalov. Alcaraz, 20 de ani, îl va întâlni pe italianul Lorenzo Musetti. Alcaraz a câștigat anul acesta consecutiv principalele turnee pe zgură de dinainte de Roland Garros, cele de la Roma și Madrid. El caută al doilea titlu de Mare Șlem după US Open din 2022 și a intrat pentru prima oară în carieră la Paris din postura de număr 1 mondial și favorit numărul 1 al turneului.

Cap de serie numărul cinci, grecul Stefanos Tsitsipas, învins de Djokovic în finala din 2021 final, a trecut de argentinianul Diego Schwartzman 6-2 6-2 6-3.

Alcaraz, Djokovic și Tsitsipas se află pe aceeași jumătate de taboul, având fiecare un număr impar și crescător de capi de serie, 1, 3 și respectiv 5.

Astfel, un posibil sfert de finală este Alcaraz - Tsitsipas. În semifinale, câștigătorul dintre ei îl va întâlni pe Djokovic, care în „optimi” joacă împotriva lui Varillas.

Pe cealaltă jumătate de tabloul, Rune sau Ruud au deschis drumul spre finală. Dacă ambii ar fi eliminați pe parcurs, finala va avea un nume surpriză, mai slab, de care Alcaraz, Djokovic și Tsitsipas ar putea profita din plin.



Djokovic, Alcaraz și Tsitsipas avansează în optimile de finală la Roland Garros. Toți trei sunt pe aceeași jumătate de tablou și doar unul va ajunge în finală