Roland Garros

Calcule pentru Halep in drumul spre titlul de la Roland Garros

Primele trei favorite au fost eliminat pe rand in primele trei tururi, iar Simona Halep a devenit cel mai inalt cap de serie ramas in competitie.

Halep joaca sambata in turul trei contra ibericei Maria Teresa Torro Flor si in mod normal nu ar trebui sa avem emotii pentru calificarea in optimile de finala.

In aceasta faza a competitie Halep ar urma sa joace impotriva invingatoarei dintre Sloane Stephens (15) si Ekaterina Makarova (22), doua jucatoare cu evolutii solide in special pe suprafata rapida.

Mergand mai departe dupa logica pozitiilor ocupate in ierarhia mondiala, Halep ar ajunge in sferturile de finala indiferent de numele adversarei din optimi.

Aici, in aceasta parte a tabloului, adversara ar putea fi Petra Kvitova, a 5-a favorita. Cehoaica joaca in turul 3 cu Svetlana Kuznetsova, iar in optimi ar da peste invingatoarea dintre Ana Ivanovic si Lucie Safarova.

La fel de bine Halep ar juca in sferturi cu Ivanovic, jucatoare pe care a spulberat-o recent in sferturi la Madrid.

Pentru a vedea ce se intampla dupa faza sferturilor trebuie sa aruncam o privire in partea cea mai de jos a tabloului, acolo unde Na Li a lasat lupta deschisa oricarui rezultat dupa eliminarea sa din competitie.

Jelena Jankovic este cel mai probabil adversar al Simonei Halep in semifinale, aceasta daca Sorana Cirstea nu ne face o mare bucurie sambata si o elimina pe sarboaica in meciul direct din turul 3.

Invingatoarea dintre Jankovic si Cirstea joaca in optimi cu invingatoarea dintre Sara Errani si Julia Glushenko din Israel.

Si mai jos pe tablou regasim jucatoare precum Silvia Soler-Espinosa, Kiki Bertens, Andrea Petkovic sau Kristina Mladenovic, sportive care cel putin teoretic ar fi la indemana Simonei Halep pentru o posibila semifinala.

La fel de adevarat este ca am putea avea o semifinala suta la suta romaneasca intre Halep si Cirstea. Cum ar fi?



Calcule pentru Halep in drumul spre titlul de la Roland Garros