Cupa Davis

Romania pierde in Belarus. Ungur, invins in meciul decisiv

Meciul dintre Belarus si Romania din Grupa I a Zonei Euro-Africane a Cupei Davis s-a jucat pana la partida cu numarul cinci, pe care din pacate pentru noi Adrian Ungur a pierdut-o in minimum de seturo in fata lui Egor Gerasimov.

Un meci in care Ungur a ratat minge de set la scorul de 6-5 in primul set, aceasta dupa ce revenise de la 1-3 si 4-5.

Cate un break in fiecare din urmatoarele doua seturi a facut apoi diferenta in fata lui Gerasimov, jucator care aduce doua puncte din trei echipei sale.

Romania pierde meciul din Belarus si practic diferenta a fost facuta in confruntarea de dublu de sambata, unde din echipa noastra a lipsit titularul Florin Mergea.

Pentru inca un an Romania va ramane in zona Euro-Africana.

Vineri, in prima zi, Adrian Ungur a inceput excelent cu victorie la Ilya Ivashka, dupa care Egor Gerasimov l-a invins fara drept de apel pe Marius Copil.

Copil si-a luat revansa, duminica, si a adus punctul de 2-2 in fata lui Ivashka.

FINAL Gerasimov - Ungur 7-6 (5), 6-4, 6-4

SET 3, 6-4 Gerasimov inchide meciul la serviciu si Belarus invinge Romania, cu 3-2 la general dupa trei zile de intrecere.

SET 3, 4-3 Break Gerasimov la zero.

SET 3, 1-2 Ungur isi face serviciul dupa un game in care a salvat minge de break si a comis o eroare greu de imaginat. Aflat langa fileu acesta pune mingea in propriul teren.

SET 3, 1-1 Cate un game la zero de fiecare parte. Ungur a contestat o minge la limita data in teren de arbitri.

SET 2, 6-4 Gerasimov isi pastreaza avantajul serviciului si inchide cu un as. Misiunea lui Ungur devine infernala, dar nu imposibila.

14:05 Meciul este oprit pentru ca Ungur sa primeasca ingrijiri medicale la piciorul stang. Jucatorul nostru acuza o problema musculara pentru care primeste tratament langa teren.

SET 2, 1-0 Atras la un fileu de o diagonala scurta a adversarului, Ungur este lobat si cedeaza break-ul. Meciul devine unul taios.

SET 1, 7-6 Gerasimov transeaza primul act la tie-break dupa o batalie apriga. Ungur a ratat minge de set la 6-5 pentru el la serviciu.

SET 1, 6-6 Minge de set pe care Ungur o iroseste si, in cele din urma, Gerasimov isi ia break-ul inapoi. Avem tie-break!

SET 1, 5-6 Mobilizare formidabila din partea lui Ungur si acesta va servi pentru castigarea setului dupa un break la zero.

SET 1, 4-3 Rebreak Ungur dupa un rever trimis de putin afara din coltul terenului. Este primul game pe propriul serviciu pe care Gerasimov il cedeaza in aceste zile.

SET 1, 3-1 Ungur salveaza minge de break si ramane in acest set la un game diferenta de adversar.

SET 1, 2-0 Break izbutit de Gerasimov care isi pastreaza acelasi tonus ridicat ca in partida din prima zi impotriva lui Copil.

12:40 A inceput meciul cu Gerasimov la serviciu.

Meciul va incepe dupa ora 12:30. Ramaneti alaturi de noi pentru amanunte in timp real.

Ungur l-a invins pe Gerasimov in 2014 intr-un meci din calificarile turneului ATP de la Bucuresti. 

A fost atunci un 6-3, 6-3 pentru jucatorul nostru intr-un meci disputat pe zgura.

In prezent ambii jucatori sunt clasati dincolo de locul 300 mondial. Ungur este al 313-lea in ierarhia ATP, in timp ce Gerasimov ocupa pozitia 341.



Romania pierde in Belarus. Ungur, invins in meciul decisiv