BCR Open Ladies

Oaspeti de gala la turneul de la Bucuresti : mama lui Murray si jucatorul spaniol Ferrero

Turneul ITF de la Bucuresti, dotat cu premii totale în valoare de 100.000 de dolari se bucura de prezenta a doua personaje importante în peisajul tenisului mondial, este vorba de mama jucatorului scotian Andy Murray si de fostul lider mondial Juan Carlos Ferrero. Ambii au venit la Bucuresti pentru a sustine doua jucatoare aflate în competitie.

Judy Murray, mama lui Andy Murray, recent finalist la Wimbledon, a venit la Arenele BNR pentru a fi alaturi de elvetianca Romina Oprandi, jucatoare pe care o cunoaste înca de când aceasta avea 12 ani.

Într-un interviu acordat pentru Libertatea doamna Murray a declarat ca nu se afla la prima vizita în România si ca în 1981 a participat la Universiada de Vara cu delegatia Marii Britanii.

”Publicul a facut atunci o atmosfera extraordinara, asta mi-a ramas în minte. Dar au trecut multi ani de atunci, sunt sigura ca multe lucruri s-au schimbat în Bucuresti, însa deocamdata nu am avut timp sa vad prea multe pentru ca de-abia am venit de la aeroport”, a declarat Juddy Murray pentru Libertatea.

Mama lui Andy Murray a mai spus ca va pune o vorba buna pentru ca fiul sau sa vina într-o zi în România.

Jucatorul spaniol Juan Carlos Ferrero, fost numarul 1 ATP, se afla la Bucuresti si asista la meciuri din cadrul turneului de tenis BCR Ladies Open Romania, care se desfasoara la Arenele BNR, informeaza site-ul oficial al competitiei cu premii în valoare de 100.000 de dolari.

Ferrero o însoteste la turneul din Capitala pe compatrioata sa Maria Teresa Torro-Flor, 20 de ani, locul 182 WTA, jucatoare de la academia de tenis a fostului câstigator al turneului de la Roland Garros.

"Am venit alaturi de «Tita» Torro-Flor, o jucatoare a academiei mele de tenis din Spania, care a început sa se descurce foarte bine la acest tip de turnee. Pentru ca si eu joc foarte mult, calatoresc foarte mult, a trecut o gramada de vreme de când n-am putut-o vedea într-o competitie, asa ca am profitat de aceasta saptamâna în care n-am avut niciun turneu, pentru a o însoti. N-am participat la foarte multe turnee de fete, dar cred ca acesta de la Bucuresti reuneste conditii foarte bune pentru jucatoare. Sunt multe terenuri de antrenament, distantele de parcurs în baza sunt destul de scurte, mâncarea e buna si cred ca aceste lucruri sunt cele care le pot face pe jucatoare sa-si doreasca sa revina si anul urmator. Cel mai mult conteaza ca turneul sa fie organizat bine, ca jucatorii sa se simta confortabil si cred ca asta este din plin la acest turneu", a declarat Ferrero, 32 de ani, pentru Mediafax.
 



Oaspeti de gala la turneul de la Bucuresti : mama lui Murray si jucatorul spaniol Ferrero