BCR Open Ladies

Alexandra Cadantu, singura romanca in semifinale

Alexandra Cadantu este singura jucatoare din România care merge mai departe în semifinalele BCR Open, învingând-o în sferturi pe favorita 5 a competitiei, frantuzoaica Pauline Parmentier. Visul Irinei Begu de a-si pastra titlul obtinut anul trecut a fost spulberat astazi, în sferturile de finala, de Garbine Muguruza, jucatoarea din Spania venita la turneul de la Bucuresti extrem de hotarâta sa câstige. Irina ramâne în cursa la dublu, alaturi de Alize Cornet, si va juca sâmbata, de la 17:00, în finala, împotriva perechii române Olaru/Bogdan.

Primele sferturi de finala disputate astazi le-au adus pe terenurile Arenelor BNR pe trei dintre cele patru jucatoare din Spania care s-au calificat între ultimele opt pe tabloul de simplu. Daca întâlnirea cu Lara Arruabarrena-Vecino, compatrioata ei (cea care în turul anterior o eliminase pe Romina Oprandi, favorita 2), a parut aproape o formalitate pentru Maria-Teresa Torro-Flor, ea câstigând detasat, cu 6-2, 6-2, Laura-Pous Tio s-a straduit în zadar s-o puna în încurcatura pe Alize Cornet, favorita 1.  
 
Astfel, finalista editiei din 2011 a cedat relativ usor în fata jocului variat al frantuzoaicei, meciul încheindu-se cu 6-3, 6-2 în favoarea lui Cornet, care urmeaza s-o întâlneasca în prima semifinala de mâine, programata de la 11:00 pe terneul central al Arenelor BNR, pe Garbine Muguruza, în vreme de Torro-Flor va juca a doua semifinala contra Alexandrei Cadantu.

Românca, înarmata cu încrederea tuturor celor care au încurajat-o permanent din tribune, s-a depasit astazi pe sine, obtinând în fata frantuzoaicei Pauline Parmentier, detinatoare a doua titluri WTA (la Taskent si Bad Gastein), o victorie în trei seturi: 6-2, 4-6, 6-1.  
 
Anul trecut, sferturile de finala de la BCR Open România fusesera borna de netrecut pentru Cadantu, ea ratând, din cauza emotiilor foarte mari, doua mingi de meci. De atunci, Alexandra a intrat în Top 100 WTA (acum e pe pozitia 72), a câstigat un important turneu ITF ($100.000) la Biella si a facut o finala WTA la Monterrey, astfel ca mecanismul marii performante (asociata cu rezultate importante) pare sa se fi pus de-a binelea în miscare pentru talentata românca de 22 de ani.

Publicul a împins-o de la spate spre semifinale

"Am simtit ca tot publicul era alaturi de mine. A fost o senzatie foarte placuta! Sper sa fie asa si în semifinale, sa vina tot mai multi oameni sa ma încurajeze. A fost un meci destul de dificil, asa ca ma bucur ca s-a terminat cu bine. În ultimul an am muncit foarte mult, am crescut foarte mult în joc si simt asta, atât pe teren, cât si în afara lui, pentru ca e greu sa joci la nivelul asta. O sa joc cât de bine pot si o sa fac tot ce tine de mine ca sa pot sa câstig în meciul cu Torro-Flor”, a spus Alexandra Cadantu.
 
În semifinale, Alexandra o va întâlni pe puternica jucatoare din Spania, Maria-Teresa Torro-Flor, cele doua fiind la prima confruntare directa. Doua mingi de meci pe propriul serviciu a salvat Irina Begu în partida contra Garbinei Muguruza, din Spania, însa n-a fost decât o amânare a deznodamantu
lui.

Cu un joc agresiv, de risc, mingi expediate periculos în colturi, fortând puncte spectaculoase, Irina a construit un meci foarte frumos, însa asta n-a fost îndeajuns astazi. Având mereu replica la atacurile lui Begu, Muguruza a asteptat greselile nefortate ale campioanei en titre, a carei nemultumire devenise tot mai evidenta spre finalul întâlnirii.

"Am fost suparata, dar acum ma simt mai bine - a spus Irina, dupa încheierea meciului. Am luptat pâna la capat, pentru ca mi-am dorit foarte mult sa joc bine la acest turneu, sa-mi recapat încrederea si sa revin la jocul pe care l-am avut pâna acum câteva luni."
 
Dar competitia e departe de a se fi încheiat pentru favorita 1 dintre românce, Irina continuând la dublu, în echipa cu frantuzoaica Alize Cornet: "Acum vreau sa joc bine la dublu si sa câstig acest turneu, mai ales ca-mi face placere sa joc cu Alize, care îmi este o buna prietena."



Alexandra Cadantu, singura romanca in semifinale