BCR Open Ladies

Cinci jucatoare din Romania vor evolua in optimi

Irina Begu, Elena Bogdan, Raluca Olaru, Cristina Mitu si Alexandra Cadantu sunt cele cinci jucatoare din România care vor evolua, joi, în optimile de finala ale turneului ITF de la Bucuresti. Alaturi de acestea s-a calificat între primele 16 si principala favorita Alize Cornet din Franta.

Împreuna cu Irina Begu, Alize Cornet s-a calificat în sferturile de dublu ale turneului BCR Open România, iar astazi, în ciuda unor probleme la picior, nu i-a cedat decât trei ghemuri adversarei ei de la simplu, Dinah Pfizenmaier, din Germania, rezultatul final, 6-1, 6-2, aducându-i numarului 54 WTA accederea în optimi. Fara sa resimta presiunea faptului ca e prima favorita, frantuzoaica de 22 de ani se bucura ca fiecare meci îi aduce câte o noua experienta, pe care o foloseste mereu în avantajul tenisului ei.

"Sunt favorita 1, si asta înseamna ca trebuie sa fiu foarte atenta, foarte concentrata, dar nu simt nicio presiune, pentru ca asta arata ca am un clasament bun - spune Alize. Cu doar trei luni în urma nu intrasem în Top 100, iar acum sunt între primele 60 de jucatoare. M-am antrenat mai mult, am un alt antrenor si cred ca asta a facut toata diferenta. Joc mult mai bine acum. E prima oara când vin în România si trebuie sa recunosc ca ma simt foarte bine aici. Înca n-am apucat sa vizitez Bucurestiul, dar îmi place foarte mult la Arene, iar celor de aici pare sa le placa foarte mult francezii."

În ceea ce priveste echipa pe care o face cu Irina Begu la dublu, Cornet este optimista ca si-ar putea completa colectia de amintiri cu cel putin un trofeu: "Cu Irina am mai jucat  o data în acest an, la Acapulco, unde am ajuns în semifinale. E o fata extraordinara, foarte amuzanta. Ne simtim foarte bine împreuna pe teren. În plus, joaca foarte bine si sper sa putem câstiga la dublu împreuna."   

Elena Bogdan si Maria-Elena Camerin au fost adversare la dublu în ultimul act al editiei trecute a turneului de la Bucuresti, iar primul tur al BCR Open România 2012 le-a adus din nou fata în fata. De data asta pe tabloul de simplu, iar jucatoarea din Craiova a facut tot posibilul ca istoria sa se repete si victoria sa fie trecuta tot în contul ei. Meciul de la Arenele BNR n-a fost însa prima lor întâlnire din acest an. Chiar de la publicarea tabloului principal, Ema si-a dat seama ca are înainte provocarea pe care o astepta înca din luna aprilie, când a pierdut în fata italiencei la Barcelona, dupa un meci foarte strâns. Si-a dorit sa-si poata lua revansa în fata publicului de acasa si a dezlantuit un adevarat razboi de gherila împotriva adversarei ei, careia nu i-a ramas decât sa încerce sa returneze mingile extrem de precis plasate ale Elenei.

"N-am fost prea fericita când am auzit ca o sa joc pe Central, pentru ca aveam mari emotii, dar m-am descurcat bine pâna la urma - a spus jucatoarea noastra. A fost un meci greu, pe care nu l-am început chiar bine, însa ma bucur ca am reusit sa revin. Si ma bucur foarte mult ca mi-am luat revansa acasa! Publicul a fost alaturi de mine în momentele dificile, am avut si toata echipa mea, antrenorii, preparatorul fizic, toti m-au sustinut, si asta a contat foarte mult pentru mine. Le multumesc tuturor! Sper ca si spectatorii sa vina în numar cât mai mare în zilele urmatoare”, a declarat Elena Bogdan.

În ciuda jocului foarte bun, tânara Patricia-Maria Tig n-a avut ce face în partida contra detinatoarei titlului editiei din 2011, Irina Begu calificându-se în optimi dupa o victorie cu 6-3, 6-2.  
 
În ultimul meci al zilei,  Mihaela Buzarnescu si-a încheiat misiunea din acest an la BCR Open România. Românca aflata pe pozitia 142 nu va mai putea ataca frontul turului secund, rezultatul întâlnirii cu Alberta Brianti (110) fiind în favoarea italiencei.  
 
La finalul primului tur al tabloului principal, cinci romance s-au calificat în optimile de finala, care se vor juca integral mâine, începând de la 10:00. Mâine dupa-amiaza se vor juca si sferturile de finala la dublu, unde s-au calificat trei echipe cu componeneta 100% româneasca: Gojnea/Mitu, Bogdan/Olaru si Bara/Tig.  



Cinci jucatoare din Romania vor evolua in optimi