Australian Open

Asa am trait Halep contra Wozniacki in finala Australian Open

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Simona Halep joaca la aceasta ora in finala de la Australian Open, a treia incercare a jucatoarei din Romania pentru castigarea primului sau titlu de Mare Slem din cariera. Adversara este Caroline Wozniacki, o jucatoare aflata de asemenea in cautarea gloriei la acest nivel. Click pentru imagini video live

FINAL Halep - Wozniacki 6-7(2), 6-3, 4-6

SET 3, 4-6 Prima dubla pentru Halep la 30-15. Minge de meci Wozniacki dupa un raliu incredibil in care a trimis tot inapoi. Halep trimite in fileu si pierde finala.

SET 3, 4-5 Wozniacki intoarce scorul in favoarea sa dupa un game in care a comis a sasea dubla greseala si in care Halep i-a oferit trei puncte cadou, toate dupa mingi in fileu.

SET 3, 4-4 Minge de break anulata de Halep (40-40), dar a doua oara nu mai scapa. Wozniacki a promis inaintea meciului ca-si va lasa inima pe teren si asa se intampla.

13:08 Halep revine prima pe teren si este nerabdatoare sa reia partida. Wozniacki primeste in continuare ingrijiri. Publicul este majoritar de partea Simonei. Foarte multi romani printre cei peste 18.000 de spectatori prezenti pe Rod Laver Arena.

13:05 Daneza solicita interventia fizioterpeutului in pauza dintre game-uri. Pana la urma este TimeOut medical. Wozniacki primeste un bandaj sub genunchiul stang.

SET 3, 4-3 Halep salveaza minge de game si este randul ei sa aiba sansa de break. Halep returneaza in picioarele adversarei, conduce punctul si o obliga pe Wozniacki sa greseasca. Revenire formidabila pentru Halep de la 1-3 in acest decisiv epic.

SET 3, 3-3 Un game urias castigat de Halep pe serviciu, un game in care a servit al saselea sau as in meci si a aratat ca mai are inca resurse fizice.

SET 3, 2-3 Doua mingi de rebreak Halep. Wozniacki nu mai gaseste primul serviciu si trimite mult afara dupa returul lui Halep.

SET 3, 1-3 Halep isi pierde la zero game-ul de serviciu. Un break practic cedat fara lupta. INFO: La finala asista 18,695 de spectatori.

SET 3, 1-2 Doua mingi de rebreak pentru Halep, ambele anulate de daneza cu primul serviciu. Halep a returnat de fiecare data afara. Game-ul se prelungeste la peste 10 minute si Halep rateaza in total cinci mingi de break. A sasea egalitate. Inca o minge de break pentru Halep, a sasea, la care Wozniacki cedeaza cu dubla greseala. Un game cat toata finala!

SET 3, 0-2 Break Wozniacki dupa un game lung de aproape 10 minute. Halep a avut sanse de 1-1 pe care le-a ratat. Este al doilea break reusit de Wozniacki in acest meci dupa cel din debutul partidei.

SET 3, 0-1 Wozniacki isi castiga game-ul dar nu fara emotii. Halep a avut 30-0 si a anulat o minge de game la 40-30. Pauza pare sa fi fost de bun augur pentru Simona, care acum pare jucatoarea mai proaspata in joc.

12:22 Jucatoarele revin de la vestiare pentru setul decisiv. Practic incepe un alt meci de acum inainte. Wozniacki va servi prima.

Pauza oficiala de 10 minute pentru recuperare din cauza caldurii. Ambele jucatoare se retrag la vestiar.

Statistica: Sapte sanse de break a avut Wozniacki in setul doi, toate anulate de Halep. Acolo s-a jucat setul.

SET 2, 6-3 Doua mingi de break Wozniacki. Prima anulata de Halep desi n-a avut primul serviciu. Halep face pasul in fata si anuleaza a doua sansa cu un voleu castigator din apropierea fileului. Minge de set Halep, ratata incredibil cu tot terenul in fata. Wozniacki prinde o rama pe serviciul doi si mai este o sansa de set. Pana la urma Halep inchide setul din a treia incercare, nu inainte de a fi salvat minge de break.

SET 2, 5-3 Doua mingi de break pentru Halep, primele in acest set. Halep gaseste forehand-ul castigator si este BREAK.

SET 2, 4-3 As venit la momentul potrivit pentru Halep (40-15). Al cincilea in acest meci. Fileul e de partea Simonei si o pacaleste pe Wozniacki.

SET 2, 3-3 Wozniacki isi castiga game-ul in care a comis a patra dubla din acest meci. Halep a incercat sa ramana aproape, dar a ratat de putin doua lovituri castigatoare.

11:54 Halep se ridica si reia partida. Serveste Wozniacki.

Timeout medical: Simonei Halep ii este masurata tensiunea arteriala si de asemenea pulsul este verificat cu un aparat special pe deget.

SET 2, 3-2 Halep isi castiga game-ul de serviciu, dar inca din timpul game-ului, la 40-15, Simona a cerut arbitrei din scaun interventia fizioterapeutului.

SET 2, 2-2 Wozniacki se duce rapid la 40-0. Comite a treia dubla si Halep are o sansa la 40-40, insa rateaza returul si o scapa din mana pe daneza.

SET 2, 2-1 Minge de break salvata de Halep. Jucatoarea noastra are sansa de game, dar Wozniacki nu renunta usor. Inca o minge de break pentru daneza. Halep serveste bine si o forteaza sa trimita afara cu returul. In total Halep salveaza patru mingi de break pana rupe echilibrul cu o scurta si inchide acest game maraton.

SET 2, 1-1 Game la zero obtinut de Wozniacki, al doilea pentru ea.

SET 2, 1-0 Halep isi castiga game-ul de serviciu si conduce pentru prima data in acest meci.

Statistica primului set, unul in care Halep a revenit de la 2-5:

TIE-BREAK: Wozniacki serveste prima si castiga punctul (0-1). Inghesuita in spatele terenului Halep trimite afara (0-2). Halep revine cu un as (1-2). Retur ratat de Halep pe al doilea serviciu (1-3). Wozniacki isi castiga si al doilea serviciu din aceasta serie (1-4). Incredibil punct castigat de Halep dupa ce a scos untul din Wozniacki (2-4). Mini break reusit de Wozniacki dupa un raliu (2-5). Patru mingi de set pentru daneza (2-6). Wozniacki inchide primul set dupa 50 de minute.

SET 1, 6-6 Halep serveste a doua oara pentru a ramane in set. Incepe excelent cu forehand castigator. Primul serviciu ii aduce al doilea punct. Wozniacki pune presiune la retur, vine la 40-30, dar pana la urma serviciul lui Halep se dovedeste imbatabil. Avem tie-break.

SET 1, 5-6 Wozniacki raspunde cu un game la zero pe propriul serviciu. Primul al sau in acest meci. Halep a ratat toate loviturile decisive.

SET 1, 5-5 Halep ramane increzatoare la serviciu si pune primul ei as in teren (30-0). Al doilea as consecutiv, Simona e "on fire" cum ar spune vorbitorii de engleza (40-0). Game la zero, al treilea in acest set reusit de Halep care revine de la 2-5.

SET 1, 4-5 Trei mingi de break pentru Halep. Pe prima o rateaza cu un rever care iese afara. In ce moment gaseste Wozniacki primul as al meciului. Ramane o minge de break. Halep tine mingea in teren, controleaza punctul si pana la urma vine greseala adversarei. BREAK Halep!

SET 1, 3-5 Halep ramane in set dupa un game in care a fost egalata de la 30-0. Serviciul a facut diferenta si acum presiunea se muta pe Wozniacki.

SET 1, 2-5 Un game inceput bine de Halep, dar a carui desfasurare a curs apoi in favoarea lui Wozniacki. Aceasta a castigat la 30-15 un raliu de 17 lovituri ajungand in extremis o scurta pusa de Halep. Un punct care a facut diferenta. Ramane un break avans.

SET 1, 2-4 Halep se duce din nou la 40-0 si smulge aplauzele spectatorilor dupa un forehand castigator. Inca o lovitura decisiva pentru al doilea game consecutiv la zero adjudecat de Halep pe propriul serviciu.

SET 1, 1-4 Prima dubla greseala comisa de Wozniacki la 40-0. Halep ramane tensionata si comite o noua eroare nefortata.

SET 1, 1-3 Halep schimba repertoriul si devine mai agresiva. Apar primele greseli la Wozniacki (30-0). Primul serviciu intra bine de aceasta data si sunt trei sanse de game pentru Halep. Game la zero reusit de Halep, un game de moral care ii arata lui Wozniacki ca nu joaca singura pe teren.

SET 1, 0-3 Pentru prima data Halep conduce in acest meci (30-15) dupa un forehand castigator in diagonala terenului. Wozniacki face diferenta cu serviciul si se distanteaza pe tabela. Halep nu e inca intrata suta la suta in acest meci.

SET 1, 0-2 Incepe mai bine Wozniacki si apar primele mingi de break. Halep o salveaza pe prima profitand de eroarea adversarei, dar la a doua minge trimite mult afara. In mod vizibil daneza pare jucatoarea mai bine intrata in meci.

SET 1, 0-1 Wozniacki isi castiga primele trei puncte cu serviciul, dar la 40-0 pentru daneza Halep castiga un punct spectaculos dupa primul raliu al finalei. In cele din urma game-ul intra in contul danezei.

10:35 A inceput finala!

UPDATE 10:28 Tragerea la sorti este castigata de Wozniacki si aceasta alege sa serveasca in primul game. Se joaca la 32 de grade Celsius desi la Melbourne este ora 19:28.

UPDATE 10:26 Wozniacki este prima care patrunde pe teren, iar la scurte momente este urmata de Halep. Primire calduroasa pentru ambele jucatoare dar, judecand cat se poate de obiectiv, publicul s-a dovedit mai electrizat de aparitia Simonei.

UPDATE 10:21 Halep se indreapta spre teren insotita de antrenorul Darren Cahill. Sunt ultimele sfaturi pe care australianul i le da Simonei. Cei doi se saluta prin atingerea pumnilor si Cahill pleaca spre tribuna. De acum Halep ramane doar ea cu ea si milioane de fani care ii vor tine pumnii in acest meci.

UPDATE 10:19 Trofeul este adus in arena.

UPDATE 10:16 Ceremonia continua cu intonarea imnului Australiei. Ne apropiem de momentul culminant, aparitia jucatoarelor pe teren si inceperea finalei.

UPDATE 10:14 Un cor local interpreteaza celebra piesa a trupei ABBA - The Winner Takes it All. Un titlu care spune totul despre miza finalei de astazi.

UPDATE 10:09 Prezentarea 3D a celor doua finaliste.

UPDATE 10:03 Finala este precedata de un spectacol de lasere si lumini in Rod Laver Arena.

UPDATE 9:59 Simona Halep a ajuns in zona vestiarelor insotita de mama sa.

STATISTICA Halep vs. Wozniacki

Varsta: 26 ani - 27 ani
Titluri: 16 - 27
Castiguri: 20.9 milioane dolari - 26.8 milioane dolari
Victorii/infrangeri: 409/186 - 573/231
Debut: 2005 - 2006
Rezidenta: Constanta - Monte Carlo
Nastere: Constanta - Odense

Un meci care va intra in istorie prin dubla miza pe care o comporta: primul titlu de Mare Slem pentru fiecare dintre jucatoare si automat locul unu mondial.

Halep inaintea finalei cu Wozniacki: “Nu mi-e frica sa pierd, refuz sa pierd”

Sambata de la 10:30 transmitem live text, game cu game, meciul Halep - Wozniacki de la Australian Open.

Simona Halep joaca pentru a treia oara in cariera cu un trofeu major pe masa, iar de aceasta data spera sa-si vada visul carierei implinit.

Diferenta majora intre Halep si Wozniacki



Asa am trait Halep contra Wozniacki in finala Australian Open