Australian Open

Halep inaintea finalei cu Wozniacki: “Nu mi-e frica sa pierd, refuz sa pierd”

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Simona Halep se afla in fata castigarii primului sau turneu de Mare Slem, al doilea mare vis al carierei dupa cel al ajungerii pe primul loc in clasamentul mondial. Jucatoarea a vorbit in ultima conferinta dinaintea finalei despre ce s-a schimbat in jocul si mentalul sau dupa ultima finala majora disputata si pierduta in 2017 la Roland Garros.

Finala de sambata va constitui o premiera pentru era Open a tenisului. Pentru prima data cele doua finaliste vor evolua cu trofeul pe masa dupa ce au salvat mingi de meci pe parcursul turneului.

“Ma simt bine. Sunt putin obosita bineinteles deoarece am petrecut atat de multe ore pe teren, dar ma simt bine. Sunt relaxat si nu simt presiunea meciului. Am dormit mult”, a spus Halep intr-o conferinta de presa.

Wozniacki: “Voi da totul pe teren, imi voi lasa inima acolo”

“Acum vreau sa ma antrenez putin pentru a simti mingea. Totul este bine si astept cu nerabdare sa joc maine (n.r. - sambata de la 10:30), sa ma bucur de acest moment si sa fiu concentrata la mine deoarece e cel mai important sa-mi fac jocul”, a adaugat Halep.

Comparatie cu Roland Garros

Intrebata ce s-a schimbat dupa ultima finala de Grand Slam disputata si pierduta in 2017, Halep a raspuns:

“Este diferit. Simt diferit. Nu mai simt acea presiune deloc. Emotional poate e la fel. Va fi un meci mare, va fi o zi mare maine, dar incerc si simt ca pot sa-l iau ca pe un meci normal. Daca va fi sa se intample, ok, daca nu, sunt sigura ca daca voi continua sa muncesc la fel voi mai avea astfel de oportunitati in viitor. Sunt bine, voi da totul pe teren si totul va fi bine dupa indiferent de rezultat”.

“M-am schimbat. Sunt mai buna decat la Roland Garros. Acolo, chiar daca toata lumea a spus ca nu am riscat, nu mi-am luat punctele pentru ca aceea era limita mea in acel moment. Am facut tot ce am putut in acel meci, dar nu am reusit sa fac mai mult pe partea emotionala. Nu am fost suficient de tare in capul meu pentru a risca sau a prelua initiativa. Acum sunt mai buna. Am lucrat la asta. Simt ca nu mi-e frica sa pierd, doar refuz sa pied. Refuz sa accept ca ea poate fi mai buna decat mine pe teren. De asta imi imping limita foarte sus in fiecare meci”, a adaugat Halep.



Halep inaintea finalei cu Wozniacki: “Nu mi-e frica sa pierd, refuz sa pierd”