Australian Open

Novak Djokovic iese de la Australian Open și pierde pentru prima oară în ultimii șase ani

Sursă foto: https://twitter.com/AustralianOpen

Italianul Jannick Sinner a câștigat semifinala disputat, vineri dimineața, contra lui Novak Djokovic la Australian Open, cu 6-1, 6-2, 6-7 (6-8), 6-3. Sârbul n-a avut nicio minge de break tot meciul!

Recordurile pe care Novak Djokovic le poate stabili în 2024

 

Novak Djokovic a fost astfel învins pentru prima oară la Australian Open în ultimii șase ani. Avea o serie de 33 de partide fără înfrângere până acum, serie începută în 2018.

Jucătorul sârb era în cursa pentru al 11-lea titlu la Australian Open și al 25-lea de Mare Șlem din carieră, un record care mai are de așteptat cel puțin până la Roland Garros.

În vârstă de 22 de ani, Sinner va juca finala de la Australian Open cu învingătorul meciului dintre Daniil Medvedev și Alexander Zverev.

Pentru italian va fi prima finală de Mare Șlem din carieră.

„Nu voi dezvălui cum l-am bătut, întrebați-l pe el. Am simțit că nu era într-o formă excelentă și am presat”, a spus Sinner după meci.

”A fost un meci foarte, foarte greu. Am simțit de la început că nu se simte prea bine, așa că am continuat să presez. Am fost pregătit pentru setul patru, pe care l-am început foarte, foarte bine. Am învățat foarte mult din acea înfrângere de la Wimbledon și de acolo a început practic întreg procesul”, a declarat Sinner după victoria contra lui Djokovic, a treia în șapte meciuri.

Italianul îl mai învinsese pe sârb de două ori în finalul lui 2023, o dată în grupe la Turneul Campionilor de la Torino și apoi în semifinalele Cupei Davis.

De această dată victoria lui Sinner a fost cea mai clară dintre toate, Djokovic neavând nici măcar o minge de break tot meciul.

În setul al treilea cei doi au mers cap la cap până în tie-break, fără break, iar acolo Djokovic a salvat o primă minge de break la 6-5 pe propriul serviciu.

Cheia meciului a stat în determinarea lui Sinner și numărul uriaș de erori neforțate comise de Djokovic (54), comparativ cu cele adunate de italian (28).

Înfrângerea lui Djokovic înseamnă că Australian Open va avea în 2024 un nou campion. Sinner, Medvedev sau Zverez n-au câștigat niciodată Grand Slam-ul de la Antipozi.

Finala masculină de la Australian Open va avea loc duminică, 28 ianuarie.



Novak Djokovic iese de la Australian Open și pierde pentru prima oară în ultimii șase ani