Betano Sport

Recordurile pe care Novak Djokovic le poate stabili în 2024. Ofertă specială pe Betano în a doua săptămână la Australian Open

Jucătorul sârb Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Australian Open pentru a 11-a oară în carieră, iar anul 2024 poate fi unul al recordurilor doborâte de liderul clasamentului ATP. 

 

Betano prezintă în continuare recordurile ce stau să cadă în fața lui Djokovic, dar și oferta specială de pariere pentru a doua săptămână de la primul Grand Slam al sezonului, Australian Open.

Iubitorii tenisului au parte în a doua săptămână la Australian Open de o ofertă specială de pariere pe Betano. Astfel, cine pariază cel puțin 50 de lei pe un bilet multiplu cu minimum trei selecții (acumulator și Bet Builder), fiecare avînd o cotă de minimum 1.80, va primi înapoi jumătate din suma pariată sub formă de bonus (free bet), în limita a 100 de lei, dacă biletul se dovedește necâștigător. Oferta este valabilă pe întreaga durată a săptămânii de tenis, inclusiv la finală.

Djokovic – Omul recordurilor

Primul record pe care Novak Djokovic îl poate doborî este cel al numărului total de turnee de Mare Șlem câștigate. Sârbul s-a impus de 24 de ori în turneele majore, devansându-l în circuitul mondial masculin pe Rafael Nadal (22) și Roger Federer (20), ultimul retras din activitate.

Per total în tenisul mondial, Djokovic se află la egalitate cu Margaret Court din Australia, jucătoare care la fel ca Nole a câștigat de 24 de ori turnee de Mare Șlem.

Astfel, cu un succes la Australian Open, un turneu pe care l-a mai câștigat de alte zece ori în carieră, Djokovic ar ajunge la 25 de titluri de Mare Șlem, devenind lider în tenisul mondial la acest capitol.

Până la un nou titlu la Antipozi, Djokovic s-a calificat pentru a 11-a oară în semifinalele de la Australian Open, după un meci câștigat în patru seturi contra americanului Taylor Fritz. Un succes prin care Djokovic a ajuns la 33 de victorii consecutive la Australian Open, egalând recordul stabilit de Monica Seleș la acest capitol.

Grand Slam-ul carierei

Printr-o eventuală victorie în finala de la Australian Open, Djokovic se poate gândi și la realizarea Grand Slam-ului carierei, ținând cont de vârsta pe care o are (36 de ani). Pentru aceasta jucătorul din Serbia ar trebui să se impună în turneul olimpic de la Paris, în vara acestui an.

Doar patru sportivi au reușit în carierele lor să câștige toate cele patru turnee de Mare Șlem și medalia de aur la Jocurile Olimpice. Este vorba de Steffi Graf, Andre Agassi, Serena Williams și Rafael Nadal, în ordine cronologică.

Golden Slam

O singură dată în istoria tenisului s-a întâmplat ca cineva să câștige toate cele patru turnee de Mare Șlem în același an, dar și medalia de aur la Jocurile Olimpice.

Steffi Graf este singura sportivă din lumea tenisului care a obținut ”Golden Slam-ul”, în anul 1988, când pe lângă cele patru turnee majore din calendar a câștigat și turneul olimpic de la Seul.

Djokovic ar avea o astfel de oportunitate în 2024, fiind de asemenea an olimpic.

Calendar Slam

La îndemâna lui Djokovic ar fi câștigarea celor patru turnee majore în același an, performanță de care a fost foarte aproape în 2021. Atunci, sârbul a câștigat primele trei turnee majore din calendar și a pierdut finala de la US Open în fața rusului Daniil Medvedev.

Ultimul Calendar Slam a fost reușit de legendarul jucător australian Rod Laver, în anul 1969.

Turnee câștigate

Recordul de titluri obținute în circuitul ATP este deținut în prezent de americanul Jimmy Connors, jucător care a câștigat 109 turnee între anii 1972 și 1989. Djokovic are 98 de turnee în palmares până acum, iar recordul lui Connors ar putea fi depășit în 2024.

Prima țintă a lui Djokovic este depășirea lui Roger Federer, jucător cu 103 turnee câștigate de-a lungul unei impresionante cariere.

Primul loc mondial

Djokovic va depăși cu certitudine în 2024 bariera de 400 de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului mondial, o performanță pe care n-a mai atins-o nimeni în tenisul mondial profesionist.

Roger Federer este al doilea la acest capitol (310 săptămâni), urmat de Pete Sampras (286), Ivan Lendl (279) și Jimmy Connors (268).

Te uiți și pariezi la Australian Open

Pe Betano, orice transmisiune live de sport se transformă într-o experiență de pariere, în care poți plasa predicțiile tale și juca în timp ce vezi meciul dorit, cum este cazul partidelor de Australian Open.

Pentru a accesa Te uiți și pariezi, primul pas este să te autentifici în contul tău Betano și apoi să accesezi partida pe care dorești să o urmărești și pe care vrei să pariezi. Apoi, apasă pe opțiunea de Streaming LIVE. Pentru a te bucura de întreaga experiență a transmisiunii în direct, asigură-te că ai activat modul full screen, făcând click pe iconiță sau rotind ecranul telefonului tău.

În timp ce pe ecran vezi în direct meciul favorit, vei observa și cotele de pariere aferente partidei, accesând butonul ”Urmărești și pariezi” din partea dreaptă a ecranului tău. Vor apărea în partea de jos a ecranului pe rând mai multe pariuri populare, printre care poți naviga cu glisare stânga-dreapta („swipe”).

 


Recordurile pe care Novak Djokovic le poate stabili în 2024. Ofertă specială pe Betano în a doua săptămână la Australian Open