Australian Open

Diferenta majora intre Halep si Wozniacki

Sursă foto: twitter.com/australianopen

Simona Halep a fascinat lumea tenisului prin parcursul din acest an de la Australian Open unde, sambata de la 10:30, va evolua cu trofeul pe masa in finala contra danezei Caroline Wozniacki.

Finala perfecta tinand cont de clasament intre primele doua jucatoare ale lumii in acest moment.

Pentru cele doua finaliste acest ultim act de la Australian Open va avea o insemnantate aparte. Ambele au ajuns numarul unu in lume fara sa fi castigat vreun turneu de Mare Slem si, la fel, ambele au in palmares doua finale majore pierdute: Halep la Roland Garros si Wozniacki la US Open.

Castigatoarea va pleca acasa nu doar cu trofeul in brate, dar si instalata pe primul loc al clasamentului mondial, astfel ca meciul de sambata este unul dintre cele mai asteptate in tenisul mondial feminin al ultimilor ani.

Dar, dincolo de aceste similitudini, exista si cateva diferenta majore intre Halep si Wozniacki. Si aici nu ne referim doar la cei 10 cm pe care daneza ii are in plus la inaltime.

Dupa despartirea de Adidas la finalul anului trecut, Halep a ramas practic fara sponsor tehnic. A fost unul dintre subiectele cele mai dezbatute la final de 2017 si inceput de 2018.

De cealalta parte, Wozniacki a ramas una dintre figurile reprezentative ale companiei germane si a adus vizibilitate brandului Adidas la acest Australian Open prin calificarea in ultimul act.

Halep a debutat la Shenzhen intr-un echipament fara niciun semn distinctiv, o rochie de culoare rosie care i-a purtat noroc prin castigarea titlurilor la simplu si la dublu.

Toata lumea se astepta ca Halep sa-si gaseasca un nou sponsor si sa semneze contractul pana la inceputul Australian Open dar surpriza.

Lidera mondiala si-a mentinut echipamentul fara sponsor si la competitia majora de la Melbourne, explicand intr-o conferinta de presa ca nu se grabeste si ca vrea sa aleaga ce i se potriveste mai bine. Gurile rele din spatiul public vorbesc mai degraba despre o preferinta de ordin financiar.

"Vreau sa fiu sigura ca aleg ce-mi place si de asemenea brandul sa ma placa pe mine. E foarte important sa ai o tinuta draguta si sa te simti bine in hainele pe care le porti. Asa ca nu ma grabesc. Voi astepta sa vad ce-mi aduce viitorul", spunea Halep.

Cat despre rochia rosie devenita deja celebra, misterul a fost elucidat chiar de Halep, aceasta comandandu-si echipamentul "random" chiar din China cu ajutorul unui site specializat in comenzi online.

"Totul este pe internet acum. Am fost putin stresant, dar am ales modelul care e unul simplu. Nimic special. Arata bine in opinia mea. Imi place", mai spunea Halep in fata celor care au luat-o la intrebari pe acest subiect.

Ar fi cu adevarat o imensa lovitura de imagine ca Simona Halep, fara sponsor tehnic, sa o invinga pe Caroline Wozniacki, jucatoare preferata de Adidas sa le poarte in continuare hainele.



Diferenta majora intre Halep si Wozniacki