Sănătate

Scandalul Red Bull deschide cutia Pandorei a bauturilor energizante: fata de 14 ani, moarta dupa ce a baut doua Monster

Cazul barbatul de 33 de ani mort pe terenul de baschet dupa ce a baut un Red Bull a reintrat in atentia presei americane, pentru ca luni incepe procesul contra companiei de bauturi energizante in care familia cere daune uriase. De asemenea, presa de peste Ocean incepe sa treaca in revista cazuri similare, din ce in ce mai dese. Unul dintre ele este al unei fete de 14 ani care a murit dupa ce a baut doua doze ale unei bauturi energizate numite Monster.

Anais Fournier, o fata in varsta de 14 ani, a murit in urma unui stop cardiac dupa ce consumase intr-un interval de 24 de ore doua doze de 600 mililitri fiecare de Monster.

Parintii ei au deschis anul trecut un proces contra Monster, insa compania de bauturi energizante se apara sustinand ca fata a decedat din cauza naturale. "Avea o afectiune la inima. Nu s-a facut analiza de sange care sa arate gradul de toxicitate al cofeinei", spun cei de la Monster.

Cauza oficiala a mortii a fost "aritmie cardiaca din cauza nivelului crescut de cofeina care a complicat o regurgitatie de valva mitrala".

Avocatul familiei Fournier a afirmat ca "se cauta dreptate in fata juratilor. In America legea nu este facuta de medici platiti cu miliarde de dolari din partea corporatiilor, pentru a vorbi la conferintele de presa".

Ministerul american al Alimentatiei si Medicamentelor (FDA) afirma ca mai sunt in discutie inca cinci cazuri ale unor decese aparent cauzate de consumul bauturii Monster, insa sustine ca nu exista nici o legatura intre licorile energizante si mortile subite ale unor oameni.

Pe cutiile de Monster scrie ca acestea nu sunt recomandate copiilor si femeilor insarcinate, insa avocatul familiei Fournier afirma ca "aceste indicii sunt ambigue si intentionat inselatoare, pentru ca Monster se adreseaza tocmai adolescentilor si tinerilor".

Monster afirma ca se adreseaza unui esantion de oameni cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, insa spune ca bauturile lor sunt sigure si pentru copii.



Scandalul Red Bull deschide cutia Pandorei a bauturilor energizante: fata de 14 ani, moarta dupa ce a baut doua Monster