Sănătate

Therme Bucuresti sau opulenta la ea acasa. Plus: planurile ascunse de expasiune ale austriecilor

Therme Bucuresti, complexul cu ape termale ce se va deschide in ianuarie 2016 in Nordul Bucurestiului, a fost realizat fara economie. Din contra, s-a mers total pe opulenta. Sursele noastre ne spun cu ce s-a finisat in interior, dar si ce se afla in spatele acestui proiect pentru urmatorul pas de dezvoltare.


foto: onlinesport.ro. Imaginile din acest articol sunt reale, din Therme Bucuresti, si nu simulari pe computer sau fotografii din alte tari ale unor locatii similare.

Proiectul a inghitit aproximativ 50 de milioane de euro. O mare parte din bani s-au dus pe finisaje. Constructia transparenta, realizata aproape integral din sticla, ascunde lucruri nebanuite si nestiute la acest moment, dar pe care vi le spunem noi.

In subsoluri se afla o instalatie uriasa de pompare a apei termale de la 3 kilometri adancime. Apa extrasa este folosita in proportie de 10%, iar restul de 90% la acest moment este surplus. Cu ajutorul apei se alimenteaza piscinele, dar se si incalzeste local. In subsol se afla o veritabila uzina de pompare si filtrare a apei.

[news-117103]

Cei aproape 500 de palmieri plantati beneficiaza si ei de o infrastructura invizibila. Pe sub pardoseli ajunge cate o instalatie pentru fiecare palmier in parte, prin care se asigura hranire mecanizata cu ingrasaminte si apa.

Totul la interior este piatra naturala. S-a folosit pentru pavaj piatra de 4-5 centimetri grosime, ceea ce este un material rar, de top. Printre materiale, s-a adus piatra din Norvegia, o piatra rara care se extrage de acolo doar in doua luni pe an, din cauza frigului. Pretul este pe masura.

S-a mai folosit o marmura speciala pentru pereti, care asigura transparenta luminii. Practic, prin aceasta marmura o raza de lumina nu se reflecta inapoi, ci trece si pe cealalta parte.

Nu exista in Europa o locatie bazata pe apele termale atat de mare si opulent realizata precum Therme Bucuresti. Acest loc nu va avea rival. Totusi, la sute de metri de piscine, nu exista nici un loc dedicat inotului, accentul punandu-se pe relaxare, jacuzzi, topogane etc.

Cei 250.000 de metri patrati ai proiectului nu vor fi doar pentru locatia Therme. Pe acest spatiu, investitorii austrieci doresc sa construiasca un cartier de case care sa fie incalzit autonom din surplusul de apa termala extrasa. "Cu apa termala extrasa la acest moment se poate incalzi toata Comuna Balotesti aflata langa", am aflat. Practic, pe acel camp de vizavi de Hornbach pe DN1 a crescut si va creste o zona de top, de maxima atractie.

De asemenea, in proiect, pe acelasi teren, ar exista si constructia unei sali de concerte de aproximativ 50.000 de locuri, dar si a unui hotel de cinci stele.

La acest moment in Therme Bucuresti inca se construieste, cu toate ca in ianuarie este programata inaugurarea pentru public. Se lucreaza la un al doilea restaurant, ce va fi si el invelit tot in sticla. 

Preturile oficiale ale biletelor de intrare sunt cuprinse intre 39  si 68 de lei pentru 3 ore si jumatate de acces, in functie de zona dorita, crescand daca se vor accesa mai multe zone sau se vor depasi cele 3 ore si jumatate, ceea ce confirma preturile anuntate de noi in exclusivitate, de marti dimineata. Pentru zona dedicata familiilor se vor putea plati 54 de lei (un adult si un copil) pentru trei ore si jumatate. Copiii cu varste de sub 3 ani au acces gratuit. In cea mai ieftina zona vor exista bilete pentru studenti in valoare de 35 de lei.



Therme Bucuresti sau opulenta la ea acasa. Plus: planurile ascunse de expasiune ale austriecilor