Sănătate

Therme Bucuresti, daramat din temelii

Un cititor de incredere al onlinesport.ro a fost zilele trecute la Therme Bucuresti si a decis sa ne trimita impresiile sale. Fiind un om cu experienta in domeniul complexelor cu bai termale, mergand si in locuri similare din Germania si Ungaria, cititorul nostru (care doreste sa isi pastreze anonimatul), a scris o analiza destul de dura, fara perdea. Am decis sa o publicam intocmai, desi nu este deloc magulitoare despre Therme Bucuresti, pentru ca reliefeaza un punct de vedere al unui om cu experienta in spa-uri. Am inlocuit doar "cocalari" cu "baieti de club".

Iata mai jos textul:

Am fost la Therme in timpul saptamanii si m-a surprins chiar si atunci aglomeratia, despre care aflasem ca este doar in weekend-uri. Din ceea ce am vazut, in  mod cert nu este cel mai mare din Europa. Am fost in Germania si Ungaria, acolo ai mai multe piscine pe mai multe teme. Aici ai o piscina cu valuri in zona unde au voie copiii si o piscina de club in zona in care este prezent in public dubios, gen Fratelli, gen "baieti de club". 

Daca ai copil, stai langa cei care au platit biletele cele mai ieftine, intr-un zgomot infernal. In piscina de afara oamenii sar in cap, desi apa e mica, de 1,20 metri, iar la spa nu se sare in cap.

Pe langa tot zgomotul facut de oameni, mai e si muzica. Te intelegi cu greu din cauza ecoului si zgomotului de fundal. Piscina cu cocktailuri  nu arata si nu este ca o zona de spa, ci te duce cu gandul la club de petreceri cu mult sex (ceva gen Ibiza). Ca decor si design nu te duce cu gandul la un spa german, ci la un club cu mafioti rusi.

In zona de copii, pentru o apa plata se statea la coada de 3 persoane aproximativ 20 minute, pentru ca trebuia intai sa iti faci bonul cu ce voiai sa cumperi si apoi sa iti pui pe tava. Inghesuit sub un tobogan, locul de unde cumparai apa te obliga sa sa te apleci cand plecai de la coada. Se putea cumpara apa si de la pool bar, acolo unde era mai liber, insa nu aveai voie sa treci si sa ii aduci copilului apa in zona de copii.

Din tobogane curge foarte multa apa si nu se scurge complet, asa ca sunt cateva femei de serviciu care dau cu mopul in permanenta in acea zona.

In  zona de "baieti si fete de club" pe jos este un parchet de prost gust pe care patinezi maxim.

La sauna trebue sa vii de acasa cu doua prosoape (unul pe care sa stai si unul pe care sa pui picioarele) si un halat. Altfel, le poti inchiria de acolo, un prosop costa in jur de 12-15 lei si un halat in jur de 28 (nu mai stiu preturile "la leu"). La saune am avut o experienta proasta, in sensul ca unul dintre angajati a venit sa tipe la noi pentru ca nu aveam prosop la picioare, ceea ce mi s-a parut deplasat si nu in concordanta cu ceea ce se pretinde un asemenea loc. In saune a fost insa relativ ok, mai putin angajatii care nu au vreo legatura cu domeniul spa.

La vestiare ai spatiu doar 2 metri intre doi pereti cu dulapuri (aproximativ 66 de dulapioare pe rand - sunt in total 4000 de dulapuri pe multe randuri separate). Nu exista polita sa iti pui lucrurile temporar decat pe o parte sau in unele cazuri pe nici una din parti. Spatiul mic dintre aceste randuri poate deservi 2, maxim 3 persoane in acelasi timp. Este un singur uscator de par pe rand, asadar la 66 de dulapioare un foehn. In zona de copii sunt doua cabine de WC si patru bideuri. 

Au ramas zone nefinisate in care, de exemplu, se termina gresia brusc si continua cu o sapa stramba.

Nu am vazut oameni mai in varsta, de o anumita factura, pentru care de fapt este facut un asemenea complex de ape termale. Astfel de "seniori" sunt foarte prezenti in Germania sau Ungaria. 

Concluzionand, Therme Bucuresti este facut de romani pentru romani, cu tot ce inseamna asta.



Therme Bucuresti, daramat din temelii