Sănătate

Banda de alergare, dupa un an

Scriam acum un an despre ce banda de alergare ar merita cumparata. In februarie 2016 am incercat sa raspund la intrebarea daca merita o banda de alergare acasa sau nu. Acum, la un an de zile dupa folosirea unei benzi pot sa vin si cu niste rezultate.

Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, cam asa arata rata de folosire a unei benzi de alergare dupa un an de zile, la un nivel moderat. A prins un sezon de iarna complet, apoi o primavara si apoi o jumatate de iarna. Restul am alergat afara sau am facut alte sporturi afara sau in sala.

In orele de folosire a benzii nu s-a putut alerga afara (a fost prea frig, a plouat, a nins etc) si a trebuit sa apelez la banda pentru a face sport.

Banda arata 55 de ore de folosire si 365 de kilometri parcursi. Un program (o sedinta de folosire) a constat in 30 de minute de alergare si aproximativ 3,5 kilometri.

Avand in vedere ca am facut cate o sedinta pe zi, cu pauze in unele zile, rezulta ca in ultimul an am folosit banda 110 zile din cele aproximativ 400 de zile trecute de la data achizitiei.

Calculand numarul de calorii arse, per sedinta s-au consumat in medie 350, asadar in total s-au consumat in acest timp 38.500 de calorii. 

Cum se traduce in practica acest lucru? O greutate care se poate mentine in cotele dorite pe toata perioada anului si, cel mai important, asa cum mai scriam, o conditie fizica buna care se poate pastra si iarna, atunci cand in mod normal fara a face sport corpul cedeaza si isi estompeaza abilitatile fizice. Utilizatorul benzii are 39 de ani, 1,86cm inaltime si 77kg.

Banda de alergare am cumparat-o "la buget" in sensul ca am luat-o cu 2.400 de lei de la Hervis, fiind expusa in magazin (pretul real era in jur de 4.000 de lei). Cei care isi cumpara o banda expusa trebuie sa stie cum sa acceseze meniul benzii pentru a vedea cate ore si cati kilometri a fost banda folosita. A mea avea 3 kilometri de folosinta la data achizitiei si nici macar o ora de rulare. Magazinele mari nu "umbla" la kilometrajul unei benzi, asa ca aici nu este nici un fel de problema. 



Banda de alergare, dupa un an