Sănătate

Therme Bucuresti: Se anunta preturi piperate

Therme Bucuresti, un impresionant complex de spa si bai cu ape termale plasat in Nordul Bucurestului, va avea niste preturi maricele. Anuntat initial ca un complex de sanatate si agrement pentru toata lumea, ce va avea o intrare "cat pretul unui bilet la  film", din ceea ce am aflat preturile vor fi destul de piperate.

Din ceea ce am aflat, cel mai ieftin bilet va costa in jur de 40 de lei si va oferi acces doar in zona cea mai "slaba" a complexului Therme Bucuresti, cea pentru copii, cu tobogane. In plus, in cei 40 de lei intrarea va fi limitata la un numar de ore (din ce am aflat vor fi in jur de 3 ore), iar daca intervalul orar se va depasi, atunci se va plati suplimentar un tarif. Cei de la Therme nu au anuntat inca oficial preturile. 

Ramane de vazut daca asa va fi, pentru ca initial se anuntase in materialele de marketing publicate de Therme Bucuresti in presa online din Romania ca pretul de intrare va fi accesibil, comparabil cu "o intrare la film". Totusi, in Romania la Digiplex Baneasa intri si cu 17 lei. Este posibil ca Grupul austriac Wund, cel aflat in spatele investitiei, sa se fi referit la un bilet de film in Viena. 

Era greu de crezut ca, la investitia de aproximativ 50 de milioane de euro si modul exclusivist in care a fost construit si conceput, Therme sa aiba bilete "de strand". 

Therme va fi impartit in mai multe zone de acces, iar acestea vor fi diferentiate pe  nivele de pret. Altfel spus, in functie de ariile accesate de vizitatori pretul va varia. De exemplu, cei care vor dori acces la saune vor plati mai mult decat biletul in zona cea mai ieftina, de tobogane. Cei care vor dori acces la apele termale vor avea un alt pret. Si asa mai departe. 

Din ceea ce am aflat, Therme nu va avea o piscina de inot, totul fiind bazat pe relaxare, spa si tratament. Lipsa unei piscine de inot in cadrul unui complex atat de mare (250.000 de metri patrati) este destul de bizara. O piscina de format olimpic are 50 de metri lungime si in jur de 15 latime, adica 750mp.

Nu stim la cat va ajunge cel mai scump bilet, nici preturile diferentiate pe zone si nici ce pachete vor fi (daca vor fi) pentru familii sau abonamente insa avem informatia pretului de aproximativ 40 de lei pentru cel mai ieftin bilet.

Therme Bucuresti va fi unul dintre cele mai moderne centre de spa si tratament cu bai termale din Europa. Va fi lansat undeva in ianuarie 2016 si este plasat in apropierea comunei Corbeanca din Judetul Ilfov, accesul fiind amenajat din DN1, pe o strada asfaltata si iluminata care se poate vedea pe partea dreapta, in directia de mers Bucuresti - Ploiesti, inainte de magazinul Hornbach.

Complexul are o arhitectura futurista, fiind conceput aproape integral din sticla, inclusiv un acoperis retractabil din sticla. In interior atractia vor fi apele termale, extrase de la adancime de 3.000 de metri, insa pe langa acestea vor exista zone de relaxare, precum jacuzzi, spa etc. Iarna va exista posibilitatea ca vizitatorii sa faca baie in exterior, chiar daca va fi zapada si frig, un lucru posibil gratie apelor termale calde.

4.000 de persoane poate gazdui simultan Therme Bucuresti.



Therme Bucuresti: Se anunta preturi piperate