Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Visul aurit al lui Vonn

Americanca Lindsey Vonn a venit la Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver cu dorinta de a castiga toate cele cinci medalii de aur puse in joc la schi. Ce a vrut si ce a reusit, mai jos.
Vonn a inceput in forta Olimpiada, castigand medalia de aur la coborare printr-o performanta foarte frumoasa. A mers superb, in forta, ceas, cu trase perfecte si abordare ale virajelor demne de Valentino Rossi. Prima medalie de aur din seria celor cinci dorite era bifata in stil mare.

A urmat proba a doua, cea de supercombinata. Vonn a fost prima dupa coborare, insa a urmat slalomul. Germanca Maria Riesch, clasata a doua la coborare, a reusit cel mai bun timp la slalom coborand ca o pisica. Urma Vonn, ultima concurenta. Americanca a mers cateva porti, iar apoi a clacat cazand.

Super-G. Vonn a reusit din nou un timp bun, insa mai ramaneau favorite. Austriaca Fischbacher a batut timpul lui Vonn, iar slovena Maze a corectat si ea timpul americancei, insa sub Fischbache. Bronz pentru Vonn.

La slalom urias, Vonn a cazut rau si a fost aproape sa isi rupa mana. Ea a intrat cu viteza mare in plasele de protectie, scapand totusi fara probleme.

Au trecut patru probe, a mai ramas una. Pana acum, bilantul lui Vonn este de doua medalii (una de aur si una de bronz) si doua cazaturi.

Onlinesport


Visul aurit al lui Vonn