Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Delegatia Romaniei s-a intors de la Jocurile Olimpice din Vancouver

Sportivii romani si membrii staffului tehnic prezenti la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver au revenit, miercuri noapte, la Bucuresti, "tricolorii" fiind in mare parte multumiti de rezultatele din Canada si optimisti pentru urmatoarea editie a competitiei din Rusia, in 2014.

Membrii delegatiei României au fost întâmpinati cu câte un trandafir alb de catre reprezentantii Comitetului Olimpic si Sportiv Român.

Mihaela Purdea, una dintre componentele stafetei de 4x6 kilometri, echipa ce a obtinut cel mai bun loc al delegatiei române la Vancouver, pozitia a zecea, spera ca în România sa fie construite baze de antrenament pentru sporturile de iarna. "Ne-am întors cu obiectivul îndeplinit, am reusit ceea ce ne-am propus. Când apar rezultate din ce în ce mai bune, totul suna mai bine si speram ca prin aceste rezultate sa atragem copiii spre sporturile de iarna. Speram sa apara si baze noi în tara care sa creasca nivelul sportului în România. Eu zic ca bazele sportive de la noi lipsesc si atunci când se întâmpla acest lucru nu poti sa atragi copii spre acest sport", a spus Mihaela Purdea.

Colega Mihaelei Purdea, Dana Plotogea, crede ca în viitor România se poate gândi si la pozitii mai bune la Jocurile Olimpice de iarna. "Ne bucuram ca am obtinut acest loc zece. Am spus si la început ca ne-ar trebui o zi normala atunci când e concursul pentru a intra în primele zece. Suntem bucuroase. Nu suntem o tara cu traditie în sporturile de iarna, noi am încercat sa facem tot ce putem mai bine acolo, am facut niste rezultate si sunt tineri care vin din spate. Putem spera la mai multe în viitor. Nu ne-am gândit ca o sa fim premiate, nu ne-am gândit la asta înainte pentru a nu avea o presiune în plus, dar banuiesc ca asa se va întâmpla", a spus Dana Plotogea.

O alta membra a stafetei de 4x6 kilometri, Reka Ferencz, a fost multumita de echipamentul pus la dispozitie de COSR. "Nu putem sa ne plângem de echipament, eu zic ca putem spune ca si noi am fost aproape echipati ca ceilalti. Urmeaza sa începem pregatirea pentru campionatul national, care e în aprilie, asta daca ne ajuta vremea. Deocamdata am ajuns acasa...", a precizat Reka Ferencz.

Florin Craciun, locul 11 în proba de bob 2 masculin, alaturi de Nicolae Istrate, nu se astepta sa ocupe aceasta pozitie la sfârsitul concursului. "A fost un loc nesperat de bun, neasteptat. Noi ne asteptam sa venim în primii 15. Este un motiv de optimism acest loc 11. Din ce stiu eu, în ultimii 26 de ani nu s-a venit în primii 20. Speram ca în Rusia sa fim mai în fata. Am avut o zi mai buna, si eu si pilotul, si a iesit foarte bine. Din câte am înteles, cred ca vom fi si premiati", a mentionat Florin Craciun.

Carmen Radenovici, locul 15 în proba de bob 2 feminin, alaturi de Alina Savin, a precizat ca a fost putin speriata dupa seria de accidente de la Vancouver. " A fost frumoasa aceasta experienta. Din pacate au fost si foarte multe accidente. Nu pot sa spun ca nu ne-am speriat, dar nici nu am crezut ca o sa ni se întâmple si noua aceleasi lucruri. Au fost si la noi accidente, si la schi, dar pâna la urma cred ca am iesit destul de bine", a adaugat Carmen Radenovici.

Edit Miklos, victima unei cazaturi puternice în proba de coborâre din concursul de schi de la Jocurile Olimpice, crede ca accidentele au fost cauzate de "pârtia grea". "Sunt bine, nu mai am dureri asa mari, doar la mobilitate, din cauza asta si schiopatez. Voi reveni la antrenamente într-o luna, poate doua, depinde de cât de repede ma voi reface. Cred ca si pârtia a fost grea. Ne-a speriat putin si acel deces, pentru ca astea sunt Jocurile Olimpice, nu razboi", a spus Edit Miklos.

Violeta Stramaturaru, sportiva din România care s-a accidentat la antrenamentele probei de sanie, regreta ca n-a putut concura în cadrul Jocurilor Olimpice. "A fost bine, daca nu se întâmpla accidentul era si mai bine. Acum mi-am revenit aproape complet. Din pacate, primele zile dupa accident mi-a fost mai greu, nu puteam sa ma aplec, sa ma misc bine, asa ca n-am putut concura. I-am speriat pe toti pe acolo dar când mi-am revenit eu, si-au revenit si ei. Din pacate, un coleg de-al nostru si-a pierdut viata pe pârtie", a spus Violeta Stramaturaru referindu-se la sportivul georgian decedat Nodar Kumaritashvili.

Sora Violetei, Raluca Stramaturaru, locul 21 la sanie feminin, a precizat ca desi s-a speriat dupa acel accident în care a fost implicata sora ei, nu s-a gândit sa paraseasca competitia. "Normal ca îmi pare rau pentru acel accident si sper ca peste patru ani sa fie mult mai bine. S-a întâmplat. Nu s-a pus problema sa nu mai concurez la eu, la început m-am speriat pentru ca nu stiam ce s-a întâmplat dar cum am aflat ca nu e nimic grav, ne-am linistit toti", a spus Raluca Stramaturaru.

O alta componenta a stafetei de 4x6 kilometri, Eva Tofalvi, s-a întors de la Vancouver marti, ea urmând sa înceapa pregatirea pentru o etapa de Cupa Mondiala.

Mediafax



Delegatia Romaniei s-a intors de la Jocurile Olimpice din Vancouver