Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Oferte financiare pentru a musamaliza cazul Kumaritashvili

Organizatorii Olimpiadei de Iarna de la Vancouver au anuntat astazi ca familia sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, mort la sanie, va primi o "indemnizatie corecta". Familia lui Kumaritashvili a dat in judecata Comitetul Olimpic International dupa ce nimeni nu si-a asumat greseala pentru acel tragic accident, ba mai mult oficial s-a dat vina pe mort. Acum se incearca a se lasa lucrurile asa prin niste oferte financiare care sa inchida gura familiei.
Familia sanierului georgian mort la antrenament în ziua de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Vancouver va primi o indemnizatie corecta, au anuntat organizatorii Jocurilor. Nodar Kumaritasvili a murit, la 21 de ani, pe 12 februarie, dupa ce s-a lovit de un stâlp metalic la al 16-lea si ultimul viraj al pistei olimpice de la Whistler.

O prima ancheta a concluzionat ca pista, foarte criticata, nu prezenta nicio anomalie. Cu toate acestea, a fost modificata pentru a ameliora securitatea.

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice (Covan) a informat familia lui Kumaritasvili la Borjomi, în Georgia, ca va primi o indemnizatie, prin intermediul unui program de asigurari de sanatate creat pentru "familia olimpica", a anuntat purtatoarea de cuvânt Renee Smith-Valade, într-un comunicat citat de cotidianul Vancouver Sun. Purtatoarea de cuvânt nu a vrut sa precizeze suma destinata parintilor sanierului, spunând totusi ca este vorba de o suma "cuvincioasa si respectabila".

De asemenea, Vancouver Sud scrie ca acelasi Covan intentioneaza sa trimita o donatie unei fundatii create de Federatia internationala de sanie pentru a onora memoria lui Kumaritasvili, dupa încheierea Jocurilor Paralimpice din 21 martie.

Iata cum se cumpara linistea, pentru ca  Federatia de Sania, alaturi de Comitetul International Olimpic si impicit organizatorii de la Vancouver sunt toti implicati in aceasta tragedie, fara sa o recunoasca. Cu toate acestea, prin oferte financiare ei incearca acum sa faca liniste in acest caz, iar lucrurile sa ramana cum au spus ei la Vancouver: pista a fost buna si nu a avut nici o problema, iar vina exclusiva ii apartine lui Kumaritasvil.

Onlinesport
Agrepres


Oferte financiare pentru a musamaliza cazul Kumaritashvili