Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Stafeta feminina a Chinei a castigat medalia de aur la short-track

chipa feminina a Chinei a devenit campioana olimpica la stafeta, in cadrul concursului de short-track, de miercuri, de la Pacific Coliseum, de la Vancouver, urmata de Canada si SUA, in timp ce Coreea de Sud, care credea ca a castigat, a fost descalificata, informeaza AFP.

Sud-coreencele, câstigatoare în 2006, la Torino, au trecut primele linia de sosire, însa arbitrii au consideat neregulamentara o depasire a lui Kim Min-jung de Wang Meng, cu trei tururi înainte de sosire.

Decizia a provocat mânia spectaculoasa a antrenorului sud-coreean, echipa sa fiind favorita dupa ce a câstigat aurul la ultimele patru editii ale JO.

Descalificata dupa îndelungi discutii, sud-coreencele, în componenta Ha-Ri Cho, Min-Jung Kim, Eun-Byul Lee, Seung-Hi Park, au lasat aurul Chinei (Sun Linlin, Wang Meng, Zhang Hui, Zhou Yang).

Locul doi a revenit Canadei (Jessica Gregg, Kalyna Roberge, Marianne St-Gelais, Tania Vicent) iar pe trei s-a clasat SUA (Allison Baver, Kimberly Derrick, Alyson Dudek, Lana Gehring, Katherine Reutter).

Mediafax



Stafeta feminina a Chinei a castigat medalia de aur la short-track