Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Scandal la Olimpiada: Kowalczyk o acuza pe Bjoergen ca a castigat datorita unui medicament

Schioarea poloneza Justyna Kowalczyk, dubla campioana mondiala, a acuzat-o, joi, pe norvegianca Marit Bjoergen, tripla medaliata olimpica la Vancouver, ca a castigat datorita unui medicament pentru astm, informeaza AFP.

"Fara acel medicament, ea n-ar fi câstigat. Marit stie foarte bine ca fara acest «ajutor» nu prea avea ce sa arate", a declarat Kowalczyk pentru presa poloneza, facând referire la un medicament a carui folosire este permisa de autoritatile antidoping.

Kowalczyk a câstigat medalia de argint la sprint si pe cea de bronz în proba de urmarire de la Vancouver, doua curse câstigate de Bjoergen. Marit Bjoergen s-a impus, cu stafeta Norvegiei, si în proba de 4x5 kilometri.

"Fara medicament, Marit nu ar fi putut sa mentina ritmul nici împotriva mea nici împotriva altora", a precizat sportiva poloneza.

Marit Bjoergen a reactionat la acuzatiile lui Kowalczyk spunând ca poloneza nu stie sa piarda. "Este cea mai mare idiotenie pe care am auzit-o de la începutul Jocurilor Olimpice", a declarat si antrenorul sportivei norvegiene, Aage Skinstad.

Kowalczyk a fost suspendata pentru dopaj de Federatia Internationala de Schi, în 2005, initial doi ani. Suspendarea sportivei poloneze a fost redusa la sase luni, dupa ce sportiva a explicat ca a folosit accidental un analgezic.

Mediafax



Scandal la Olimpiada: Kowalczyk o acuza pe Bjoergen ca a castigat datorita unui medicament