Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Locul 10 pentru stafeta feminina de biatlon a Romaniei

Stafeta feminina de biatlon a Romaniei a incheiat pe locul 10 cursa olimpica de la Vancouver, aducand astfel cel mai bun rezultat pentru delegatia tricolora la actuala editie a Jocurilor Olimpice. Pentru Romania este cel mai bun rezultat din ultimii 16 ani, dupa locul 6 obtinut la Lillehammer de dublul Ion Apostol si Liviu Cepoi.
In componenta Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Mihaela Purdea si Reka Ferencz, echipa Romaniei a acoperit traseul de 24 kilometri cu timpul de o ora, 12 minute, 32 secunde si 9 zecimi, terminand la 2 minute, 56 secunde si 6 zecimi in spatele Rusiei.

Singura biatlonista romana care a reusit sa doboare toate tintele la cele doua treceri prin poligon a fost Reka Ferencz, campioana mondiala de juniori contribuind astfel decisiv in ultimul schimb la pozitionarea Romaniei pe locul 10.

Dana Plotogea a ratat o singura tinta, Eva Tofalvi a iesit cu doua ratari din poligon, in timp ce Mihaela Purdea a avut nu mai putin de patru ratari.

Rusia a obtinut medaliie de aur dupa o cursa fabuloasa facuta de Svetlana Sleptsova, Anna Bogaliy-Titovets, Olga Medvedtseva si Olga Sleptsova, timpul stafetei invingatoare fiind de 1 ora, 9 minute, 36 secunde si 3 zecimi.

Pe doi s-a clasat Franta, dupa o cursa spectaculoasa de urmarire a Germaniei, care in cele din urma a incheiat in pozitia a treia. Schimbul de locuri intre cele doua echipe s-a produs in ultimul schimb, cand Sandrine Bailly a profitat de ratarea suplimentara in poligon a Andreei Henkel.

La final au incheiat concursul 17 din cele 19 stafete inscrise la start, cu echipa Statelor Unite ultima clasata.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Locul 10 pentru stafeta feminina de biatlon a Romaniei