Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

La un telefon distanta de Olimpiada

Abandonul italianului Enrico Fabris la proba de 10.000 m la patinaj viteza, de marti, de la Jocurile Olimpice 2010, ar fi putut sa faca un alt sportiv fericit, dar primii patru pe lista de asteptare nu au putut fi anuntati la timp si au pierdut astfel sansa de a participa la cursa, informeaza AFP.

Suedezul Johan Rojle, canadianul Mathieu Giroux, kazahul Dmitri Babenko si germanul Patrick Beckert erau, în aceasta ordine, primii patru autorizati sa-l înlocuiasca pe Fabris, care si-a anuntat retragerea, cu o ora înainte de cursa din cauza unor probleme digestive.

Oficialii canadieni au considerat ca e inutil ca Giroux sa intre în competitie fara a fi încalzit corespunzator. Reprezentatii Germaniei au asteptat un timp pentru a-l pune în competitie pe tânarul Beckert (19 de ani), dar acesta îsi închisese telefonul mobil si nu putea fi contactat.

Atunci când conducatorul delegatiei germane, Helge Jasch, a reusit sa-l localizeze în satul olimpic, nu mai ramasesera decât 15 de minute înainte start. "Era prea târziu, dar nimeni nu si-ar fi putut imagina ca primii sportivi pe lista de asteptare nu vor fi disponibili", a precizat Jasch.

Sportivul sud-coreean Lee Seung-hoon a devenit campion olimpic în proba de 10.000 de metri la patinaj viteza, marti, dupa ce principalul favorit, olandezul Sven Kramer a fost descalificat în urma unei imense greseli, nerespectarea culoarului.

Mediafax



La un telefon distanta de Olimpiada