Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Kramer contra Kramer: aur ratat dintr-o greseala monumentala

Un moment neobisnuit s-a petrecut pe traseul de patinaj viteza al Olimpiadei de Iarna de la Vancouver. Olandezul Sven Kramer avea de departe cel mai bun timp si medalia de aur in buzunar, cand a urmat o indicatie gresita a antrenorului si a intrat pe trasa gresita. Kramer l-a numit dupa cursa pe antrenor "idiot", iar acesta si-a asumat greseala.
Olandezul a realizat cel mai bun timp, cu 12 minute, 54 de secunde si 50 sutimi, însa a fost descalificat în favoarea lui Lee Seung-hoon (12:58.55).
Kramer a fost sanctionat pentru ca a parcurs 6600 de metri pe culoarul de interior în locul celui exterior, în virajul opus sosirii.

Kramer, câstigator al titlului olimpic în urma cu zece zile la 5000 m, a declarat dupa cursa ca antrenorul Kemkers este un "idiot" si a apreciat ca "aceasta greseala de traiectorie i-a distrus ceea ce urma sa fie cel mai frumos moment al vietii sale".

Kramer a urmat indicatiile antrenorului, cel care are suta la suta responsabilitatea de a-i indica sportivului aflat in cursa trasa pe care trebuie sa mearga. Olandezul a fost devastat la aflarea vestii: "Este o greseala imensa, care m-a costat foarte scump", a declarat Kramer plângând.

"Nu-mi sta în caracter sa dau vina pe altcineva, însa antrenorul Gérard Kemker mi-a strigat sa merg pe interior. I-am urmat sfatul, convins ca este decizia buna. Însa, dupa reactia publicului, mi-am dat seama ca nu era ceva în regula", a mentionat Kramer.

Kramer este triplu campion mondial, detinator al recordului mondial si neînvins din 2006 pe aceasta distanta.

Gerard Kemkers, antrenorul olandezului Sven Kramer, a declarat ca este singurul vinovat de acest dezastru.

"Sunt pe deplin responsabil de acest dezastru. Eu i-am spus lui Sven sa intre pe culoarul de interior când trebuia sa ia virajul pe exterior. Am fost neatent deoarece notam un timp de trecere în carnetel", a declarat Kemkers.

Sportivul sud-coreean Lee Seung-hoon a devenit, la 21 de ani, campion olimpic în proba de 10.000 de metri la patinaj viteza, marti, dupa ce principalul favorit, olandezul Sven Kramer a fost descalificat în urma unei imense greseli, nerespectarea culoarului.

"Am vazut ca Sven a facut o greseala", a declarat Lee Seung-hoon.

Mediafax





Kramer contra Kramer: aur ratat dintr-o greseala monumentala