Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Familia sportivului decedat la Vancouver da in judecata CIO

Familia sportivului georgian Nodar Kumaritashvili, decedat la 12 februarie, in urma unui accident grav petrecut la antrenamentele probei de sanie de la JO, va da in judecata Comitetul Olimpic International (CIO), in incercarea de a primi despagubiri, informeaza site-ul today.az.

Potrivit today.az, un portal de stiri din Azerbaidjan, care citeaza Georgian Times, ministrul Sporturilor din Georgia, Nikoloz Rurua, a promis asistenta din partea statului, în cazul în care familia lui Kumaritashvili va chema în instanta CIO.

El a subliniat faptul ca o ancheta penala a fost deschisa în legatura cu decesul fostului sportiv georgian, iar investigatiile din Canada se vor încheia în martie sau aprilie.

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a murit, la 12 februarie, dupa ce a suferit un accident grav la un antrenament pe pista olimpica din Whistler. Antrenamentele si competitia de sanie de la Jocurile Olimpice s-au reluat a doua zi, ancheta declansata de organizatori dupa accidentul mortal al lui Kumaritashvili aratând ca pista nu prezinta nicio problema.

Presedintele Comitetului Olimpic Georgian, Giorgi Natsvlishvili, s-a plâns, saptamâna trecuta, ca normele de securitate de la Jocurile Olimpice de la Vancouver nu au fost respectate, ceea ce a dus, în opinia sa, la decesul lui Nodar Kumaritashvili.

Federatia Internationala de Sanie si organizatorii JO au pus decesul georgianului pe seama unei erori umane, excluzând varianta unei probleme a pistei. În urma accidentului, au fost operate câteva modificari pentru protectia sportivilor.

Mediafax



Familia sportivului decedat la Vancouver da in judecata CIO