Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Echipa de bob a Olandei se retrage de frica

Prima echipa de bob patru persoane a Olandei a anuntat ca se retrage de la Jocurile Olimpice de la Vancouver, terifiata de pista de la Whistler, cea care l-a omorat si pe sportivul georgian Nodar Kumaritashvili.
Antrenorul Tom de la Hunty l-a luat la o parte pe capitanul de echipa  Edwin van Calker si l-a intrebat daca poate concura. Nu l-a intrebat daca e in stare sa castige, ci daca poate cobori pe traseu. De Hunty a mers cu Calker pe traseu, cu piciorul, si l-a rugat sa se gandeasca la un raspuns, intr- ora.

Van Calker i-a spus antrenorului sau ca nu poate conduce bobul, asa ca prima echipa de patru persoane a Olandei a decis sa se retraga de la Olimpiada. Pilotul era pur si simplu terifiat.

"Nu am mai auzit de nici un caz in care un sportiv venit la Olimpiada sa se retraga de frica. Iti pastrezi frica in interior si concurezi", a spus antrenorul Hunty reporterilor la conferinta de presa. "De aceea, acest sport este foarte popular printre militari. Este un sport macho, treci de orice si o faci. Insa, eu sustin decizia sa, pentru ca sunt responsabil de oamenii pe care ii trimit pe pista".

Van Calker s-a clasat pe locul al patrulea la Cupa Mondiala. El a cazut prima oara la Vancouver sambata in timpul antrenamentulor de bob doua persoane. Acel accident, precum si amintirile altor accidente in care colegi ai sai au intrat in spital au fost prea mult pentru el.

Marti, Calker nu a mai venit la antrenamentul de bob. Opt echipaje au facut atunci accidente. La scurt timp a decis sa renunte.

"Trebuie sa am grija de cei trei oameni din spatele meu, nu pot sa uit asta", a declarat pilotul. "Pentru mine. acest traseu nu inseamna concurs, ci supravietuire".

Pista de la Whistler a facut o victima inainte cu o zi de inceperea Olimpiadei. Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili a sarit de pe traseu si a ramas lipit de un stalp de beton la viteza de 145km/h. Federatia Internationala de Sanie a pus acel incident pe seama unei greseli de pilotaj, insa familia lui Kumaritashvili nu a fost de aceeasi parere si a dat in judecata Comitetul Olimpic International.

Onlinesport



Echipa de bob a Olandei se retrage de frica