Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Carlo Janka a obtinut aurul olimpic la slalom urias. Ioan Gabriel Nan pe locul 49

Schiorul elvetian Carlo Janka s-a impus, marti, in concursul masculin olimpic de slalom urias, obtinand a doua medalie de aur pentru tara cantoanelor la schi alpin, dupa ce Didier Defago a castigat coborarea. Reprezentantul Romaniei Ioan-Gabriel Nan a incheiat concursul pe locul 49.
Schiorul elvetian Carlo Janka s-a impus, marti, in concursul masculin olimpic de slalom urias, obtinand a doua medalie de aur pentru tara cantoanelor la schi alpin, dupa ce Didier Defago a castigat coborarea.

Campion mondial la slalom urias in urma cu un an la Val d'Isere, Janka a gestionat in mansa secunda avantajul luat dupa prima coborare, impunandu-se in final in fata norvegianului Kjetil Jansrud cu un avans de 39 sutimi de secunda.

Jansrud a fost cronometrat cu cel mai bun timp al mansei secunde, reusind in final cel mai bun rezultat al carierei, foarte aproape de o imensa surpriza.

Podiumul a fost completat de un alt competitor din tara fiordurilor, 'marele viking' Aksel Lund Svindal clasandu-se la 61 sutimi de secunda in spatele lui Janka.

Pentru Svindal este a doua medalie la Vancouver, dupa aurul obtinut la Super-G.

Dezamagire maxima in tabara Austriei, nu mai putin de trei schiori din tara valsului clasandu-se in imediata apropiere a podiumului, Marcel Hirscher, Romed Baumann si Benjamin Raich.

Ioan Gabriel Nan, singurul reprezentant al Romaniei intrat in concurs, a incheiat pe locul 49, la o diferenta de 12 secunde si 18 sutimi fata de Janka.

In final au incheiat competitia 81 din cei 103 schiori aliniati la start, printre acestia si cel mai varstnic participant la Jocurile Olimpice, mexicanul Hubertus von Hohenlohe (51 anii), acesta clasandu-se pe locul 78.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Carlo Janka a obtinut aurul olimpic la slalom urias. Ioan Gabriel Nan pe locul 49