Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Asiaticele Kim si Asada au dominat programul scurt la patinaj artistic

Kim Yu-na din Coreea de Sud a obtinut cel mai bun punctaj, marti, in urma programului scurt din cadrul intrecerii feminine de patinaj artistic, devansand-o cu aproape cinci puncte pe Mao Asada din Japonia.
Cu un total de 78.50 puncte, Kim a avut de departe cel mai bun program din concurs, spre incantarea juriului si a fanilor din tribune.

Asada s-a plasat pe locul secund, cu 73.78 puncte, dar pentru programul liber are in vedere nu mai putin de trei sarituri triplu axel in urma carora ii poate contesta lui Kim prima pozitie.

Rivaliatea celor doua sportive din Asia a inceput inca din perioada junioratului si a continuat la ultimele editii ale Campionatelor Mondiale si finalelor de Grand Prix.

Specialistii au facut deja o paralela cu marea disputa de la Calgary (1988) dintre Brian Boitano si Brian Orser, cu mentiunea ca Orser este actualul antrenor al lui Kim Yu-na.

Pe trei s-a clasat reprezentanta gazdelor Joannie Rochette, aceasta obtinand 71.36 puncte la doar doua zile dupa ce si-a pierdut mama.

Campioana mondiala in 2007, japoneza Miki Andoa fost doar a patra, cu 64.76 puncte, fiind urmata de doua tinere patinatoare din Statele Unite, Rachael Flatt si Miral Nagasu.

Prima competitoare din Europa dupa programul scurt este Caroline Kostner (Italia), campioana continentala de la Tallinn obtinand doar 63.02 puncte. Pe urmatoarele locuri s-au clasat Alena Leonova (Rusia), Elene Gedevanisvili (Georgia) si Laura Lepisto (Finlanda).

Programul liber este programat joi de la ora locala 17 (vineri dimineata la ora 3 in Romania).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Asiaticele Kim si Asada au dominat programul scurt la patinaj artistic