JO 2016

Rio 2016: Chitu, devastata dupa infrangerea din ultima secunda: "Nu stiu daca o voi mai putea lua de la capat"

Andreea Chitu a ratat pasul spre medalia de bronz, duminica, la Rio, fiind eliminata in ultimele secunde ale recalificarilor intr-un meci pe care il avea in mana. Dupa aceasta eliminare cauzata si de imaturitate sportiva, Chitu a fost foarte afectata. Ea era una dintre sperantele Romaniei pentru cele 6-8 medalii la Rio, care acum - dupa esecurile de la scrima - au devenit undeva la 3-5 medalii.
Citeste si: Va avea Romania cele mai slabe Jocuri Olimpice de Vara din ultimii 64 de ani?

Chitu a fost invinsa in sferturile de finala de italianca Odette Giuffrida dupa ce aceasta a punctat in secunda 40 si apoi a tras de timp tot meciul, fara a se mai realiza alte puncte de nici o parte.

Intrata in recalificari pentru medalia de bronz, Chitu a condus-o cu 10-0 pe brazilianca Erika Miranda. In loc sa isi apere rezultatul asa cum o facuse si Giuffrida, Chitu s-a aruncat in lupta spre final, iar cu 28 de secunde inainte de final a fost facuta ippoon, pierzand meciul la ultima actiune.

Antrenorul sportivei de la Rio, Florin Berceanu, a declarat: „Ma streseaza foarte tare ca dupa patru ani de munca extraordinar de serioasa, cu rezultate  foarte bune la nivel european si mondial, a termina fara medalie la olimpiada. Cea mai mare surpriza a fost meciul cu cu italianca, pentru ca nu trebuia sa se intample asa. Italianca este un adversar foarte dificil si destul de tacticizat, dar din punctul meu de vedere nu a fost o lupta dreapta. A facut orice sa castige si a tras de timp. Cu brazilianca, in recalificari, Andreea a riscat pe final, a gresit si a pierdut.  Sa vedem cum va reusi  sa se mobilizeze Caprioriu, tinand seama ca pentru ea concursul olimpic ar putea fi ultimul. Va avea adversare foarte puternice si orice este posibil”.

Abia stapanindu-si lacrimile,  Andreea Chitu a spus dupa concurs: ”Asta este sportul, cu suisuri si coborasuri si, dupa cum s-a vazut,  totul se poate pierde in ultima secunda. Nu stiu daca o voi putea lua de la capat dupa aceasta infrangere, dar stiu ca mai am multe de invatat”.



Rio 2016: Chitu, devastata dupa infrangerea din ultima secunda: "Nu stiu daca o voi mai putea lua de la capat"