JO 2016

Gabriel Sancraian pierde medalia de bronz obtinuta la Rio. Risca suspendarea pe viata

Halterofilul Gabriel Sancraian a fost descalificat din cauza unui control pozitiv la Jocurile Olimpice de la Rio si astfel a pierdut la masa verde medalia de bronz pe care o obtinuse la competitia din vara.

Federatia Internationala de Haltere (IWF) a publicat o lista cu patru sportivi care au incarcat regulile antidoping la Jocurile Olimpice de la Rio, iar printre acestia este nominalizat si Gabriel Sancraian.

"Acesti sportivi au incalcat regulile antidoping la Jocurile Olimpice, astfel ca au fost descalificati si rezultatele lor anulate", anunta IWF.

Sancraian, 28 ani, pierde astfel medalia de bronz cucerita dupa incercari de 173 kg la smuls si 217 kg la stilul aruncat in cadrul competitiei de la categoria 85 kg.

Sportivul fusese suspendat temporar la inceputul lunii acestei luni, iar acum risca suspendarea pe viata fiind recidivist. Aceasta dupa ce mai picase un control antidoping in 2013 pentru stanozolol.

Romania ramane doar cu patru medalii cucerite la Rio si inregistreaza cel mai slab parcurs olimpic din 1952.Gabriel Sancraian pierde medalia de bronz obtinuta la Rio. Risca suspendarea pe viata