JO 2016

RIO 2016: Romania pe locul 47 in clasamentul pe medalii la finalul Jocurilor Olimpice

Dupa doua saptamani de intreceri a cazut cortina peste editia din acest an a Jocurilor Olimpice de vara, iar delegatia Romaniei a plecat de la Rio cu un bagaj de cinci medalii.

 

Tara noastra a incheiat pe locul 47 in clasamentul pe medalii, in coborare de 20 de pozitii fata de precedenta editie a Jocurilor Olimpice desfasurate in 2012 la Londra.

Romania a obtinut cinci medalii, una de aur adusa de echipa feminina de spada (Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Loredana Dinu, Simona Pop), un argint obtinut la tenis de perechea Horia Tecau si Florin Mergea, si trei medalii de bronz obtinute de echipajul feminin de 8+1 la canotaj (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea), Gabriel Sancraian la haltere si Albert Saritov la lupte libere in ultima zi de competitie.

Statele Unite al Americii au incheiat pe primul loc in clasamentul pe medalii, cu un total de 121 de clasari pe podium dintre care 45 pe cea mai inalta treapta.

Marea Britanie a incheiat pe doi, cu 27 medali de aur, urmata de China (25), Rusia (19), Germania (17), Japonia (12), Franta (10), Coreea de Sud (9), Italia (8) si Australia (8).



RIO 2016: Romania pe locul 47 in clasamentul pe medalii la finalul Jocurilor Olimpice