JO 2016

Jocurile Paralimpice 2016: Trei atleti care au uimit lumea

Jocurile Paralimpice de Vara 2016 s-au incheiat in week-end. Chiar daca au impedimente fizice, atletii paralimpici au demonstrat o pasiune pentru sport la cote inalte. Iata trei sportivi care pot fi modele pentru oricine in viata pentru ca, desi cu dizabilitati, ei sunt de fapt niste supraoameni.

1. Ibrahim Hamato

Ibrahim Hamato este un sportiv paralimpic egiptean de tenis de masa. Ramas fara maini la varsta de 10 ani dupa un accident de tren, el nu a pus punct pasiunii sale pentru acest sport.

A ajuns sa aiba atata dexteritate incat sa isi arunce mingea cu piciorul pentru a servi si joaca tinand paleta in gura.

„Toata lumea ar trebui sa munceasca din greu pentru ceea ce ii place.Dizabilitatea nu sunt mainile sau picioarele. Dizabilitatea inseamna sa nu poti persevera in ceea ce isi place sa faci”, a spus sportivul in varsta de 41 de ani.

2. Iranianul voleibalist de 2,46m inaltime

Morteza Mehrzadselakjani este un jucator iranian de volei paralimpic. Inalt de 2,46 metri, el este a doua cea mai inalta persoana de pe Pamant. 

Sufera de Acromegalie si nu poate merge. Joaca volei din pozitia sezut. Aflat in depresie din cauza dizabilitatii sale, a gasit salvarea in sport.

 

3. Arcasul fara maini

 

Nevoie de a pune o paine pe masa l-a adus pe Matt Stuzman sa se apuce de arc im urma cu sapte ani.

„Nu puteam sa gasesc de lucru, eram deprimat”, a spus americanul. A inventat o noua tehnica care ii poarta numele si a ajuns faimos in lume.

In varsta de 33 de ani, face parte din Cartea Recordurilor pentru cea mai lunga ochire a unei tinte la arc. El a reusit sa traga intr-o tinta aflata la 283,47 metri distanta, tragand cu picioarele si doborand recordul unui sportiv apt complet din punct de vedere fizic!



Jocurile Paralimpice 2016: Trei atleti care au uimit lumea