FC National

CFR Cluj smulge trei puncte in Cotroceni

CFR Cluj a castigat jocul din Cotroceni cu FC National, unicul gol al intalnirii fiind marcat de brazilianul Antonio Da Silva in minutul 84. Bancarii au avut la randul lor mai multe ocazii de gol, printre care si o bara semnata de Lincar, dar lipsa preciziei la finalizare i-a costat pe jucatorii lui Sorin Cartu, obtinerea a cel putin un punct. Dupa aspectul jocului si raportul ocaziilor de poarta, un rezultat de egalitate ar fi fost cel mai potrivit intre National si CFR, aceasta din urma mai avand mult de muncit pentru a spera la o prezenta cu sanse reale intr-o cupa europeana.

Sub un soare cald de primavara, in Cotroceni s-au intalnit doua echipe cu obiective diametral opuse in acest retur de campionat, gazdele luptandu-se din greu pentru a se salva de la retrogradare, in timp ce clujenii aspira la aerul rarefiat al locurilor de Champions League.

Jocul nu a stralucit prin spectaculozitate in primele minute, dar s-a jucat intr-un ritm destul de bun, in viteza, cele mai importante faze fiind oferite de Borbely (National) si Tony (CFR), cei doi jucatori avand mai multe contacte la limita regulamentului.

CFR Cluj a incercat sa-si impuna jocul, elevii lui Bergodi fiind prezenti mai mult in jumatatea bancara, gazdele acceptand dominarea sterila a ardelenilor. Prima ocazie de gol a meciului a aparut in minutul 13, cand fostul golgeter de la Vaslui, Viorel Frunza, a reluat defectuos din fata lui Nae.

Nationalul a iesit mai mult la joc o data cu apropierea pauzei, Chihaia, omul trimis de CFR sub forma de imprumut in Cotroceni, semnand cea mai mare ocazie a gazdelor in minutul 33, cand sutul sau a fost respins in corner de Stancioiu. Gazdele ar fi putut intra in avantaj la cabine daca Herea reusea sa trimita in poarta singur cu Stancioiu, la o pasa foarte buna venita de la Lincar (43).

In partea secunda, oaspetii au inceput din nou mai bine, fiind prezenti mai mult in jumatatea gazdelor, dar Erik Lincar a fost cel care a trecut pe langa deschiderea scorului, trimitand in bara (50), in urma unui sut din afara careului.

Ambele echipe au lasat garda jos, fazele alternand cu repeziciune de la o poarta la alta, lipsa concentrarii la finalizare facand ca tabela sa ramana nemodificata. Sorin Cartu i-a aruncat in lupta pe Ionut Savu si Catalin Cursaru, dar mutarea decisiva a fost reusita de Bergodi, rezerva Antonio Da Silva reusind in minutul 84 marcarea unicului gol al intalnirii.

Jose Manuel a centrat de pe dreapta si cel supranumit Dani a reluat imparabil cu capu din marginea careului mare, fara speranta pentru Nae. Bancarii s-au aruncat in atac, dar actiunile lor lipsite de orizont nu au mai schimbat nimic deznodamantul partidei.

La final, in pofida declaratiilor optimiste ale presedintelui Iacov, adevarata situatie a Nationalului a fost reliefata de Sorin Cartu, care a ramas multe minute pe banca de rezerve, privind in gol.

Onlinesport: Dumitru Stircu



CFR Cluj smulge trei puncte in Cotroceni