EURO 2020

Demonstratie de forta din partea Italiei. Victorie categorica in fata Turciei

Sursă foto: https://twitter.com/azzurri

Italia a castigat fara drept de apel meciul cu Turcia, scor 3-0 (0-0), prima partida a Campionatului European "EURO 2020". Este pentru prima data in istorie (39 de meciuri) cand Italia marcheaza trei goluri intr-o partida de la Campionatul European. Turcia a incasat tot atatea goluri cat in toata campania preliminara pentru acest turneu final.

Asa am trait Turcia - Italia 0-3. Meciul inaugural la EURO 2020

Italia a avut primul sut spre poarta, in minutul 3, prin Immobile la mingea intoarsa de Florenzi. Mingea a ajuns in plasa laterala. Un prim semnal de alarma pentru echipa lui Senol Gunes.

Prima ocazie a apartinut azzurrilor si a venit in minutul 17 la sutul lui Insigne din interiorul careului. Anterior acestui moment italienii solicitasera o lovitura de la 11 metri. VAR-ul n-a intervenit.

Mare ocazie de gol ratata de Italia la lovitura de cap trimisa de Chiellini, in minutul 22, dupa o centrare din corner. Primul corner al meciului.

Turcia a incheiat prima repriza fara sut la poarta. Este doar a treia echipa care nu trage la poarta in prima repriza a unui meci de la Campionatul European, dupa Italia si Irlanda de Nord.

Partea secunda a debutat cu un contraatac al Turciei, Under rupand-o la fuga din propria jumatate a terenului. Acesta a tras la poarta din alergare fara insa a-i pune probleme lui Donnarumma.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 54 la patrunderea lui Berardi in careu. Acesta a centrat in forta si Demiral a deviat nefericit cu pieptul in propria poarta.

Pentru prima data in istorie primul gol al unui turneu final de Campionat European este un autogol.

Italia a continua sa preseze in cautarea golului al doilea si doar interventia lui Cakir din minutul 58 la sutul lui Locatelli a facut ca diferenta sa nu creasca pe tabela.

In minutul 66 italienii si-au dublat avantajul prin Immobile, jucator care a reluat in poarta o minge respinsa in fata de portarul Cakir la sutul lui Spinazzola.

Squadra Azzurra a facut istorie in minutul 81, cand Insigne a marcat golul de 3-0 cu un sut din interiorul careului la coltul lung. O faza pornita de la o minge trimisa de portarul turc in picioarele unui adversar.

Este pentru prima data in istorie cand Italia marcheaza trei goluri intr-un meci de la Campionatul European. Italia a disputat pana acum 39 de partide la turneele finale europene.

De cealalta parte, Turcia a incasat trei goluri in acest meci, tot atatea cate primise in cele zece meciuri din preliminariile pentru EURO 2020.

Italia ramane astel neinvinsa in 11 meciuri cu Turcia, interval in care a obtinut opt victorii si trei remize.

Pentru Italia este al noualea meci consecutiv fara gol primit. Recordul este de zece partide fara gol incasat, in perioada noiembrie 1989 - iunie 1990.

Turcia a incheiat meciul fara niciun sut pe poarta si doar trei spre poarta. De cealalta parte, Italia a avut 24 de suturi spre poarta dintre care opt pe poarta.

Turcia este cea mai tanara echipa dintre cele 24 de participante la EURO 2020, avand o medie a varstei de doar 24 de ani.

Italia a pierdut doar doua din precedentele 15 meciuri la Campionatul European.

Turcia a debutat cu infrangere si la editia 2008 a Campionatul European, atunci cand "ienicerii" ajungeau in faza semifinalelor, unde pierdeau greu in fata Germaniei (2-3).

Caseta tehnica

Turcia: Çakir - Çelik, Demiral, Söyüncü, Meras - Yokuslu (Kahveci '65) - Karaman (Dervişoglu '76), Tufan (Ayhan '64), Yazici (Under '46), Çalhanoglu - B. Yilmaz. Selecţioner: Şenol Guneş

Italia: Donnarumma - Florenzi (Di Lorenzo '46), Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barella, Jorginho, Locatelli (Cristante '74) - Berardi (Bernardeschi '85), Immobile (Belotti '81), Insigne (Chiesa '81). Selecţioner: Roberto Mancini

Meciul a fost arbitrat de olandezul Danny Makkelie.



Demonstratie de forta din partea Italiei. Victorie categorica in fata Turciei