EURO 2020

UEFA renunta la ideea organizarii Campionatului European in mai multe tari

Sursă foto: https://twitter.com/sportli26181512/

EURO 2020, care pana la urma a avut loc in 2021 din cauza pandemiei de covid, va ramane o editie unicat in istoria Campionatului European.

Aleksandr Ceferin, presedintele UEFA, spune ca o editie precum cea a EURO 2020 nu va mai avea loc din cauza diferentelor care au aparut intre echipele participante.

"Elvetia a jucat un meci la Roma, apoi la Baku, iar unele echipe au jucat tot timpul acasa. Cei care nu au calatorit si care au jucat acasa au ajuns in finala.

“Nu ne place deloc acest concept. A fost o idee buna. Era aniversarea a 60 de ani de la Euro, o anumita prietenie paneuropeana.

“Acestea au fost elementele acestei idei. Nu spun ca a fost rea, dar sentimentul meu este ca turneul final european ar trebui sa aiba loc intr-una sau doua tari, daca vorbim de tari mai mici”, a declarat Ceferin.

Nu mai putin de 11 orase, printre care si Bucuresti, au gazduit meciuri la EURO 2020.

Editia din 2024 va fi gazduita de Germania, iar tragerea la sorti pentru grupele de calificare este programata pe 9 octombrie.UEFA renunta la ideea organizarii Campionatului European in mai multe tari