Echipa Nationala

Se apropie tragerea la sorti a preliminariilor pentru EURO 2024. In ce urna va fi Romania

Sursă foto: https://twitter.com/TomSportsDesk/

Orasul german Frankfurt va gazdui pe 9 octombrie (ora 13:00) tragerea la sorti a grupelor de calificare la Campionatul European din 2024.

In urne vor intra 53 de nationale, mai putin echipa gazda Germania (n.r. - calificata din oficiu) si Rusia (n.r. - tara asupra careia a fost mentinuta excluderea internationala pe fondul agresiunii militare din Ucraina).

Vor fi formate in total zece grupe de calificare: sapte grupe de cate cinci echipe si trei grupe de cate sase echipe.

Urnele valorice vor fi realizate in baza ierarhiei Ligii Natiunilor 2022-23.

Cele 4 castigatoare din Nations League vor fi intr-o urna speciala (si vor fi alocate in grupe de cate 5), urmatoarele 6 vor fi in prima urna, apoi ultimele echipe din Liga A, castigatoarele grupelor din Liga B plus cea mai buna echipa de pe locurile 2 in Liga B vor fi in a doua urna.

Daca Germania castiga grupa din Nations League, urna speciala va fi formata din celelalte 3 castigatoare, iar prima urna din 7 echipe

In functie de rezultatele din ultimele doua runde, FRF anunta ca Romania poate fi in:

URNA A DOUA: daca reuseste sa castige grupa, lucru inca posibil matematic daca invingem Finlanda si Bosnia si Hertegovina, pe cea din urma la minimum doua goluri, si daca, in acelasi timp, Muntenegru remizeaza la Zenica si apoi pierde pe teren propriu cu Finlanda; daca va fi echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj din Liga B.

URNA A TREIA: daca incheiem grupa pe oricare alt loc. Intrucat Germania, gazda turneului final, si Rusia, alocata in Liga B (2022/23) dar exclusa ulterior, nu vor lua parte la preliminarii, nationala noastra nu poate ajunge in urna a patra.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa in perioada martie – noiembrie 2023, urmand a fi decise 20 dintre calificate. Alte 3 reprezentative isi vor castiga locul la turneul final in urma play-off-urilor Nations League, in martie 2024.



Se apropie tragerea la sorti a preliminariilor pentru EURO 2024. In ce urna va fi Romania