Echipa Nationala

Edward Iordănescu, al doilea cel mai prost plătit selecționer prezent la EURO 2024

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

România s-a calificat după opt ani la un nou turneu final, de această dată cu Edward Iordănescu în postul de selecționer.

Ultima oară tricolorii au evoluat la EURO 2016 cu Anghel Iordănescu la cârma primei reprezentative, dar acum este vremea lui Edward Iordănescu să demonstreze la cel mai înalt nivel.

Dintre cei 24 de selecționeri prezenți la Campionatul European din vara acestui an Edward Iordănescu este penultimul într-o ierarhie a salariilor încasate, potrivit Finance Football.

Edward Iordănescu primește 240.000 de euro pe an din partea Federației Române de Fotbal și doar francezul Willy Sagnol (selecționerul Georgiei) este plătit mai prost, cu doar 200.000 de euro pe an.

Cel mai bine plătit dintre selecționerii echipelor calificate la EURO 2024 este englezul Gareth Southgate, selecționerul Angliei, cu 5.8 milioane de euro pe an.

Acesta este urmat de Julian Nagelsmann (Germania) cu 4.8 milioane de euro pen și Roberto Martinez (Portugalia) cu 4 milioane de euro pen.

Salariile selecționerilor din grupa României la EURO 2024:

Domenico Tedesco (Belgia) – 1.5 milioane de euro;

Sergei Rebrov (Ucraina) – 1.25 milioane de euro;

Francesco Calzona (Slovacia) – 540.000 de euro.Edward Iordănescu, al doilea cel mai prost plătit selecționer prezent la EURO 2024