Cupa Romaniei

Craiova elimina Dinamo si se califica in semifinalele Cupei Romaniei

Sursă foto: www.facebook.com/UCVOficial

CSU Craiova a invins-o pe Dinamo, cu 1-0 (0-0), intr-un meci disputat marti seara in sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Asa am trait CSU Craiova - Dinamo 1-0.

Unicul gol al meciului din Banie a fost marcat de Nicusor Bancu la zece minute dupa pauza. Lansat la limita offside-ului, fundasul stanga al oltenilor l-a depasit din preluare pe portarul Penedo si a trimis in poarta goala.

Partida a inceput intr-un decor tensionat atat pe teren cat si in tribune, acolo unde fanii celor doua echipe au fost la un pas de o incaierare pana la interventia fortelor de ordine.

Craiova a dominat autoritar prima repriza si a ratat mari ocazii de gol, in timp ce Dinamo a ramas datoare la capitolul fotbal ofensiv.

In minutul 12 Mitrita l-a testat in premiera pe Penedo cu un sut de la distanta respins de panamez in corner, pentru ca in minutul 39 duelul celor doi si-a consumat un nou episod. Sutul mijlocasului oltean a fost respins cu o mana in transversala de Penedo.

La ultima actiune a reprizei Penedo a deviat in extremis in bara sutul lui Mitrita din actiune, o faza rapida de toata frumusetea a oltenilor.

Craiova a deblocat tabela dupa pauza si apoi a facut pasul inapoi, lasand deliberat faza de constructie celor de la Dinamo.

“Cainii” s-au aruncat in atac si in minutul 77 Pesic nu a gasit poarta din 7-8 metri la mingea pasata de Mahlangu.

Torje a avut si el doua bune sanse de a marca, insa pana la urma apararea Craiovei a rezistat iuresului ofensiv al dinamovistilor obtinand calificarea in 90 de minute.

Caseta tehnica

CSU Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (Bărbuţ ’78), Băluţă, Mitriţă (Burlanu ’55). Antrenor: Devis Mangia.

FC Dinamo Bucureşti: Penedo – Hanca (Romera ’62), Maric, Katsikas, Vl. Olteanu – Mahlangu, Monroy – Torje, D. Nistor, Salomao (Palic ’88) – Pesic (D. Popa ’78). Antrenor: Florin Bratu.

Cartonaşe galbene: Gustavo ’21, Bancu ’27, Zlatinski ’29, Mateiu ‘31  / Torje ’29, Salomao ‘79

Arbitri: Horaţiu Feşnic - Valentin Avram, Alexandru Cerei - Iulian Călin.



Craiova elimina Dinamo si se califica in semifinalele Cupei Romaniei