Cupa Romaniei

Craiova elimina Dinamo din Cupa Romaniei la 11 metri si in inferioritate numerica

Sursă foto: csuc.ro

CS Universitatea Craiova a obtinut calificarea in semifinalele Cupei Romaniei, miercuri noapte, dupa 6-5 la loviturile de departajare in fata lui Dinamo. Oltenii au evoluat din minutul 63 in inferioritate numerica in urma eliminarii lui Baluta pentru cumul de cartonase galbene.

La loviturile de departajare pentru Dinamo au ratat Patrick Petre si Danu Spataru, in timp ce singura ratare a oltenilor a venit din partea lui Vladimir Screciu, un jucator de doar 17 ani.

Andrei Ivan, capitanul Craiovei, a executat penalty-ul decisiv si a calificat-o pe Craiova in careul de asi cu o executie in forta si plasata in dreapta lui Cerniauskas.

Duelul portarilor

In timpul regulamentar ambele echipe au trecut pe langa gol, insa cei doi portari au prins o zi fabuloasa cu interventii dintre cele mai spectaculoase.

La fel de adevarat este si ca niciuna dintre formatii nu s-a dovedit inspiratie in fata portii, in special Craiova care a ratat cele mai mari ocazii.

Titularizat pentru prima data de la transferul la Craiova, Jazvic a ratat prima ocazie in minutul 7 cu o reluare de cap peste transversala, pentru ca Cerniauskas sa blocheze sutul lui Bancu din interiorul careului in finalul primei reprize. 

La prima atingere de balon dupa intrarea in locul lui Rivaldinho, Popa a ratat in minutul 68 cea mai mare ocazie a lui Dinamo. Reluare cu capul la o centrare venita din dreapta, dar Calancea a avut o interventie fabuloasa respingand cu o mana.

Faza controversata in careul dinamovist, in minutul 73, la caderea lui Bancu in duel cu Popescu. Centralul Ovidiu Hategan a interpretat ca mijlocasul craiovean a simulat, desi faultul fundasului dinamovist a fost mai mult decat evident, si a acordat galben pentru simulare.

Craiova a ratat ultima ocazie inaintea prelungirilor la sutul lui Ivan din minutul 88, dupa o minge primita practic cadou de la Nistor. Sutul capitanului gazdelor a fost scos peste bara de Cerniauskas.

Craiova a fost mai prezenta in joc in primele 15 minute suplimentare si a ratat dechiderea scorului la sutul lui Gustavo dintr-o lovitura libera. Acelasi Cerniauskas s-a intins si a respins in extremis.

Dinamo a controlat mai mult partea secunda si Calancea s-a intrebuintat serios la mingea trimisa de Hanca din interiorul careului.

Meciul a devenit unul pe contre si la cealalta poarta Bancu nu l-a putut invinge pe Cerniauskas la o faza unu contra unu.



Craiova elimina Dinamo din Cupa Romaniei la 11 metri si in inferioritate numerica