CM 2022

Portugalia zdrobeste Elvetia pentru calificarea in sferturi. Cristiano Ronaldo lasat rezerva

Sursă foto: https://twitter.com/selecaoportugal/

In ultima partida a optimilor de finala, Portugalia a obtinut o victorie categorica in fata Elvetiei, scor 6-1. Un meci in care Cristiano Ronaldo a inceput ca rezerva si a intrat pe final de partida, iar Goncalo Ramos a stralucit cu un hattrick.

Pariul lui Fernando Santos in meciul de pe Lusail Stadium, Ramos a deschis scorul in minutul 17 din pasa lui Joao Felix. Un sut in forta din interiorul careului la vinclu a deblocat tabela.

Portugalia si-a majorat avantajul in minutul 33 dupa o faza fixa de la coltul terenului. Pepe a aparut la finalizare in sase metri si a marcat cu o lovitura de cap.

In debutul partii secunde, Portugalia s-a desprins decisiv prin golurile marcate de Ramos (51) si Raphael Guerreiro (55), acesta marcand din pasa lui Ramos, de departe omul meciului.

Elvetia a redus din diferenta prin Akanji in urma unui corner (58), dar cosmarul viitoarei adversare a Romaniei in preliminariile EURO 2024 era departe de a se fi incheiat.

Ramos a bifat hattrick-ul in minutul 67 dupa o patrundere in careu la pasa lui Joao Felix.

Rafael Leao a pus cireasa pe tort in minutele aditionale, cand a scuturat plasat cu un sut spectaculos din marginea careului la coltul lung.

Caseta tehnica

Portugalia: Diogo Costa - Dalot, Pepe, Ruben Dias. Guerreiro - Bernardo Silva (Ruben Neves 81), Carvalho, Otavio (Vitinha 74) - Bruno Fernandes, Goncalo Ramos (Horta 74), Joao Felix (Cristiano Ronaldo 74). Selectioner: Fernando Santos.

Elvetia: Sommer - Fernandes, Akanji, Schar (Comert 46), R. Rodriguez – Freuler (Zakaria 54), Xhaka - Shaqiri, Sow (Seferovic 54), Vargas (Okafor 66) – Embolo (Jashari 89). Selectioner: Murat Yakin.

Cartonaşe galbene: Schar 43, Comert 59.

Arbitru: César Arturo Ramos Palazuelos (Mexic).



Portugalia zdrobeste Elvetia pentru calificarea in sferturi. Cristiano Ronaldo lasat rezerva