CM 2022

Olanda, prima echipa calificata in sferturi la Cupa Mondiala

Sursă foto: https://twitter.com/OnsOranje

Faza optimilor de finala a debutat la Cupa Mondiala cu meciul Olanda - SUA, partida castigata de formatia europeana, cu 3-1 (2-0). Un meci in care americanii au ratat marile ocazii. Olanda va juca in sferturi cu invingatoarea din meciul Argentina - Australia, partida programata sambata seara, de la ora 21:00.

Americanii au dominat inceputul meciului si au ratat o prima ocazie prin decarul Pulisic, in minutul 3. Sutul acestuia din interiorul careului a fost blocat de portarul olandez Noppert.

Contrar cursului jocului si la prima aparitie periculoasa in careul advers Olanda a deschis scorul prin Depay dupa o actiune pornita de la centrul terenului. Dumfries a trimis in interiorul careului pentru reluarea lui Depay in dreapta portarului.

Vizibil afectati de primirea golului americanii si-au revenit spre finalul reprizei, cand au aparut din nou amenintator in careul advers. Weah a ratat egalarea, in minutul 43, cu un sut in forta din interiorul careului blocat de acelasi Noppert.

La fel ca in scenariul primului gol, Olanda a marcat pe fondul de dominare al americanilor. Acelasi Dumfries s-a aflat la originea pasei decisive pentru finalizarea lui Blind din marginea careului.

SUA a redus din diferenta, in minutul 76, prin Wright cu o deviere spectaculoasa la centrarea in forta trimisa de Pulisic in fata portii.

Au urmat sase minute de speranta pentru americani pana la golul de 3-1 marcat de Dumfries, in minutul 82, cu un sut din centrarea lui Blind de pe flancul stang.

Olanda ajunge in sferturile de finala pentru a cincea oara in ultimele cinci aparitii la Cupa Mondiala, in timp ce SUA pierde pentru prima data din 1934 la mai mult de un gol un meci din faza eliminatorie.

Caseta tehnica

Olanda: Noppert - Timber, Van Dijk, Ake (de Ligt 90+3) - Dumfries, De Roon (Bergwijn 46), F. De Jong, Blind – Klaassen (Koopmeiners 46) – Gakpo (Weghorst 90+3), Depay (Simons 83). Selectioner: Louis van Gaal.

SUA: Turner – Dest (Yedlin 75), Zimmerman, Ream, Robinson (Morris 90+2) – McKennie (H. Wright 67), T. Adams, Musah – Weah (Aaronson 67), J. Ferreira (Reyna 46), Pulisic. Selectioner: Gregg Berhalter,.

Cartonaşe galbene: Koopmeiners 60, De Jong 87

Arbitru: Wilton Sampaio (Brazilia).



Olanda, prima echipa calificata in sferturi la Cupa Mondiala