CM 2022

Farsa din presă legată de drepturile omului și discriminare

Toată presa din Europa și SUA, iar prin tangență și din Romînia, toacă permanent Qatarul pentru încălcarea drepturilor omului și urlă pentru discriminarea homosexualilor. În pandemie, când toate aceste drepturi au fost încălcate în SUA și Europa, pentru sute de milioane de oameni, totul a fost ok, presa nu a semnalat nimic.

În pandemie, presa nu a scris nimic despre discriminarea nevaccinaților. Deveniți o minoritare în majoritatea  Europei și SUA, nevaccinații au fost acuzați că omoară lumea, nu au avut voie luni de zile să intre în unele locații deloc sau doar dovedindu-și starea de sănătate cu teste, au fost dați afară de a locurile de muncă și altele. Atunci nu a fost discriminare, a fost în regulă, iar nevaccinații erau ponegriți precum evreii pe vremea lui Hitler în Germania, așa cum persoane veterane din Israel au spus.

La acel moment nu a fost discriminare, a fost ok. Este discriminare acum că homosexualii, prin lege, nu au voie să se desfășoare așa cum vor ei în Qatar, iar afectați sunt vreo zece sau douăzeci.

Un oficial din Qatar a afirmat că homosexualitatea este o boală mintală. Șocant, scandal în toată presa din SUA și Europa. Cum, drepturile, discriminarea. Cine mai știe că până  homosexualitatea a fost considerată în SUA o boală mintală și a fost eliminată de pe listă cu niște motive foarte slabe, în 1973? Cum poate deveni o boală mintală de ieri o normalitate astăzi, o boală mintală în care sunt atrași mii sau zeci de mii de tineri, victime nevinovate în această poveste?

Dacă homosexualii sunt discriminați și lipsiți de drepturi în Qatar, cum rămâne cu limitarea drepturilor omului în pandemie, când miliarde de oameni, vaccinați și nevaccinați deopotrivă, au trebuit să își dovedească la fiecare pas aproape starea de sănătate prin vertificatele verzi? 

Nu a fost limitarea drepturilor omului nici când nu se putea ieși din case decât în anumite intervale orare și, dacă ieșeai în afara acestora, trebuia să deții o hârtie cu un motiv solid? Nu a fost limitare a drepturilor omului nici când la locul de muncă, în multe țări, a trebuit să te vaccinezi ca să îți obții pâinea de zi cu zi?

Nu, presa nu a văzut niciun moment o limitarea drepturilor omului în pandemie pe tot globul, dar dacă 100 de homosexuali nu au voie să se desfășoare în Qatar, acolo e discriminare. Pentru că s-au construit niște stadione, este nerespectare a drepturilor omului.

Mai este limitare a drepturilor omului acum în Qatar și pentru „s-a interzis un slogan” Scandal...

Nu a existat nicio presă mai aservită unor interese atât de vădit și la o asemenea scară decât cea din ziua de azi.

La fiecare organizare de Campionat Mondial, European, Jocuri Olimpice, toate țările din afara SUA și Europa de Vest au fost călcate în picioare de presă, tocate mărunt, pentru că drepturile omului se respectă acolo unde se face presa respectivă, adică în SUA și Europa de Vest. Nu există o presă mai jegoasă din acest punct de vedere decât cea din SUA și Europa de Vest. 

Și cînd a fost EURO în România, eu venit ăștia și au făcut reportaj nu cu București, cu Casa Poporului sau orice altceva de interes, ci cu niște oameni în căruțe prin nu știu ce sat.Acesta a fost reportaul mi se pare al francezilor în preziua meciului Franței de la București. Aceeași rețetă: mergem în alte țări din afara sferei noastre de „civilizație” să arătăm jegul. Jurnaliștii din afara Vestului, când merg în țări din Vest, nu fac așa ceva, fac poze cu ce frumos e, uite ce clădire, uite Big Ben.

Stați să vină JO 2024 să merg nițel pe la Paris, să vedeți ce reportaje frumoase vor ieși cu ce e prin Paris, pe rețeta lor aplicată de mine acolo, unde ei nu o aplică. E un jeg în Paris de mamă-mamă, trebuie arătat când toată presa va face poze cu ce frumoase sunt stadioanele și Turnul Eiffel. 

Vadim Cușnarencu



Farsa din presă legată de drepturile omului și discriminare